reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pandorax - ja mialam ten sam dylemat zwiazany ze stanikiem do karmienia. Zwlekalam, zwlekalam az w koncu wczoraj kupilam sobie w Auchan za ok. 11 PLN taki najzwyklejszy, z odpinanymi miseczkami. Kupilam miseczki o rozmiar wieksze niz mam teraz (nie powiekszyly mi sie piersi w ciazy). Kupilam go, zeby miec jakikolwiek na pierwsze godziny po porodzie, a w razie czego wysle mojego mezczyzne do sklepu po jakis lepszy. Podobno w wielu szpitalach sa kioski, w ktorych mozna kupic staniki, wkladki laktacyjne i takie tam rozne potrzebne rzeczy :blink:

reklama
a j mam dzisiaj bliskie spotkania w kibelku:wściekła/y:
nie wiem co robić bo jak tylko coś zjem to po 15 min wierci mnie w brzuszku i mam rozwolnionko:zawstydzona/y:
trochę to dla mnie podejrzane bo ogólnie czuję się świetnie.
czy któraś z Was też ma podobne objawy:confused::baffled:

Shante, tylko że ja ostatnio w ciąży kupowałam już rozmiar 75 F!:szok: mam kupić jeszcze większy?? przed ciążą miałam 75 D.:cool2:
Frodo, no właśnie ja też się wypróżniam jak szalona po 5 razy dziennie, ale to nie jest rozwolnienie. Podobno czasem organizm przed porodem się musi pooczyszczać. Miejmy nadzieję, że to jest przyczyna naszych pobytów w kibelku. No, chyba że jakieś podtrucie...:baffled:

Shante, tylko że ja ostatnio w ciąży kupowałam już rozmiar 75 F!:szok: mam kupić jeszcze większy?? przed ciążą miałam 75 D.:cool2:

Kurcze, chcialabym miec taki rozmiar przynajmniej przez kilka tygodni :-) Ja caly czas mam "C", wiec do karmienia kupilam "D". Ale mierzylam go i od biedy moze byc nawet jak mi nic nie urosnie, bo jest elastyczny. A jak Tobie sie juz biust powiekszyl, to moze po porodzie juz sobie odpusci :rofl:

Anja moj mąż popyla w bilarda online do 4 rano, Wariat.
Frodo ja wczoraj miałam wyprożnienie 4 razy w ciagu jednej godziny. Pospałam sobie z 2h i jakos nieco mi lepiej. Mnie najbardziej rozwalają te zatykające uszy i zawroty głowy. Nie mam cisnieniomierza bo moze to przez skaczące cisnienie tak mnie w uszach zatyka.
Staniki mam 3 do karmienia. Rozmiar 80 DD i 80 E są nieco wieksze niż potrzebuje ale zaraz po urodzeniu przez pokarm może być dwa rozmiary wiekszy biust.:baffled: Moja koleżanki z pracy mają normalnie rozmiar 70B po urodzeniu 80D a druga 80E.:shocked2: Są tak zadowolone, ze głowa mała ale wiedzą, ze niedługo sielanka z duzym biustem sie skonczy ;-). Ja sobie jakie 1,5 tyg temu kupiłam laktator Avent Isis, juz mi kilku lekarzy to doradzili powiedzieli, ze skoro juz mi leci siara jak szalona to bede miała bardzo duzo pokarmu a najwiecej pokarmu jest w 3 dobe po porodzie, wtedy nawet dzidek nie da rady przejesc dlatego warto miec odciagacz bo zapalonko cycuszków można szybko załapać.

Shante, nie jestem pewna, czy chciałabyś mieć jeszcze większy rozmiar, gdybyś znała wady takiego stanu posiadania:cool:. Narazie go aż tak nie widać, bo brzuch mam ogromny, ale po urodzeniu będzie szedł mój biust, potem długo, długo nic i na końcu ja.:cool2:

PRZEPIS NA KURCZAKA!
Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej
szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego,
jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku,
200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy
Poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo
jestdo dupy, .., natomiast sos.., sos? sooosssik! Paluszki lizać!
Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da...

Shante – to nie odwaga tylko determinacja!!! Ja chce znowu być piekna i zgrabna, móc jeść do woli i nie mieć zgagi, jeść wszytsko nawet fasty, pić Pepsi i drinki alkoholowe, napić się bąbelków w Sylwestra, chce jeździć szybko autkiem i nieostrożnie, chce mieć w pasie znowu 68cm i mieć swoje super cycki rozmiar 75B...a nie bufony w miseczce 75E, chce wkońcu wyjść po schodach na V piętro bez zadyszki, poskakać na fitnesie ( a otwieraja nam Reinholda w Kraku), chce iść na solarium chociaż wiem że niezdrowe...o Boże ile rzeczy ja chce....okropna frustracja...

Dziewczyna to powiem ci, ze o szybkiej jeździe i nieostrożnej mozesz juz zapomnieć, bo teraz musisz pamietać, ze masz dziecko i jesteś mamą. Fasty, pepsi, bąbelki dopoki bedziesz karmic to tez mozesz o nich zapomniec bo inaczej dzidek bedzie miał kolke i wowczas to cie szlag trafi.
Waga, talia cycki pewnie juz ci po 3 miesiącach odzyskasz ale to i tak pryszcz bo najważniejsze jest dzidek.

reklama
GirlyGirl jestes z Kraka?? ja z Wadowic, a studiuje w Krk:)
rozumiem Cie doskonale, ostatnio jak bylam w Krakowskiej to chcialo mi sie wyc... taki słoń się toczył....grrrr... ale zawsze sobie wtedy mysle, ze to dla Julianka- od razu przechodzi.... a pochwili sobie dodaje w myslach...a za pare lat on przycjdzie i powie mi spierd......:baffled: ale to czarny scenariusz mojego wychowywania.....
ja mam 38 stopni i ide do domu- nie wiem jak sie doczalgam, to niby 2 minuty ale dla mnie masakra wszystko mnie tak boli....
jak wyzdrowiejej to tu przyjde- mam nadzieje,ze szybciutko...
sciskam Was mocno i zycze milego weekandu.....
P.S. a co do stanikow to kupilam 2 bawelniane do karmienia, jeden 75C, a drugi D....
musze tez kupic usztywniany, ale to bedzie drgi zakup, wiec poczekam az urodze, zeby dobrze znac rozmiar....
pozdrawiam i sciskam

Do góry