reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nocka spoko, oczywiście córka pobudke o 6 nam zrobiła. Po wtorkowym usg powiedzieliśmy mojej babci o ciąży babcia oczywiście szczęśliwa i mówi że wiedziała bo bocian jej się śnił i mówiła tacie, wczoraj moja mama widziała się że swoją mama i mówi że mówiła że chyba rodzina nam się powiększy bo wczoraj nad jej domem dwa bociany cały czas latały i chyba pierwszy raz tak a powiedzieć mamy dopiero dziś :-) mama mówiła że aż ja język swierzbil żeby powiedzieć ;-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry dziewczyny !
Pomyślałam ze fajnie będzie jak link do listy umieścimy w jednym miejscu żeby można było go szybko znaleźć dlatego utworzylam nowy wątek na styczniowkach z linkiem do listy
Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko.
Dzięki dziewczyny z listę [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nocka spoko, oczywiście córka pobudke o 6 nam zrobiła. Po wtorkowym usg powiedzieliśmy mojej babci o ciąży babcia oczywiście szczęśliwa i mówi że wiedziała bo bocian jej się śnił i mówiła tacie, wczoraj moja mama widziała się że swoją mama i mówi że mówiła że chyba rodzina nam się powiększy bo wczoraj nad jej domem dwa bociany cały czas latały i chyba pierwszy raz tak a powiedzieć mamy dopiero dziś :-) mama mówiła że aż ja język swierzbil żeby powiedzieć ;-)

Heh... Są ludzie co tak mają :) na początku cyklu, w którym zaszłam zadzwonił do mnie kolega z pracy, który był w delegacji i mówi "jadę koło gniazda, bociany trzy siedzą" ja cisza i w końcu pytam "iiii?" "No nic, wiosna idzie w końcu" "aaa no tak tak".
Po powrocie do pracy po Wielkanocy (wtedy miałam owulację) koleżanka do mnie w kuchni się śmieje "Ty jaki ja sen miałam, a weź... Że w ciąży byłaś! Normalnie taaaaki brzuch miałaś". Tydzień później test był pozytywny :D
Nawet moja kierowniczka, wróciła z urlopu. Miałam jej powiedzieć, ale czekałam aż będziemy same. A ta do mnie na pół open space'u "Wiesz co mi się śniło? Żeś w ciąży, masakra mówię Ci" a ja jej na to szeptem "To nie sen..." :D
Teściowa to samo, jeszcze nie wiedziała jak zadzwoniła do męża i mówi "Bocian leciał nad domem, nie chcesz czegoś z tym zrobić może?" Bo w sumie coś ostatnio marudziła o drugim dziecku.
I mój brat... Wiedzialam 2 dni o ciąży, jak mieliśmy rodzinna imprezę. A on do mojej mamy po tej imprezie "M... w ciąży jest prawda? Jakaś taka odmieniona, od razu widać"

Kurczę, ludzie potrafią przewidzieć takie rzeczy hihi :) U nas informacja o ciąży to była ogromna niespodzianka dla wszystkich bo w zasadzie cała rodzina wiedziała że poki co nie maja co liczyc na powiększenie sie rodziny bo ja bardzo długo nie chciałam dziecka - stad nie było nacisków ani żadnych insynuacji. ;)
A ja dziś wizyta u lekarza, godzina 14:40 - nie moge sie doczekac :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na zgagę jest też dobra surowa marchewka :-)

@dreamscometrue jeśli czuwasz nad tą listą to proszę dopisz mnie 27.06 usg + PAPPA i jeśli chcesz to możesz dopisać woj.Mazowieckie i kraj Polska. Nie mogę na telefonie tego ogarnąć albo nie potrafię zapewne :p

Ja właśnie wcinam śniadanie. Coś późno. Wzięłam leki, zdążyłam trochę popracować. Mam dzisiaj sporo do zrobienia, bo jutro wyjeżdżamy na weekend do Gdańska- mąż mi zrobił niespodziankę :-) Pani doktor powiedziała, że jak najbardziej jechać i mam się najodować :-) A jeszcze śmigam dziś do kosmetyczki ogarnąć stopy i łapki. Męża nie ma do 21 bo pojechał w jednodniową delegację. Przede mną jeszcze sprzątanie, pranie się już robi, mam zupę na obiad i ugotuję kalafiora i jeszcze muszę zrobić jedno zamówienie i jedno wysłać- taki mam dziś plan na dzień :-)

@dreamscometrue jeśli czuwasz nad tą listą to proszę dopisz mnie 27.06 usg + PAPPA i jeśli chcesz to możesz dopisać woj.Mazowieckie i kraj Polska. Nie mogę na telefonie tego ogarnąć albo nie potrafię zapewne [emoji14]

Ja właśnie wcinam śniadanie. Coś późno. Wzięłam leki, zdążyłam trochę popracować. Mam dzisiaj sporo do zrobienia, bo jutro wyjeżdżamy na weekend do Gdańska- mąż mi zrobił niespodziankę :-) Pani doktor powiedziała, że jak najbardziej jechać i mam się najodować :-) A jeszcze śmigam dziś do kosmetyczki ogarnąć stopy i łapki. Męża nie ma do 21 bo pojechał w jednodniową delegację. Przede mną jeszcze sprzątanie, pranie się już robi, mam zupę na obiad i ugotuję kalafiora i jeszcze muszę zrobić jedno zamówienie i jedno wysłać- taki mam dziś plan na dzień :-)
Mój jutro jedzie i wraca w sobotę :-(

@dreamscometrue jeśli czuwasz nad tą listą to proszę dopisz mnie 27.06 usg + PAPPA i jeśli chcesz to możesz dopisać woj.Mazowieckie i kraj Polska. Nie mogę na telefonie tego ogarnąć albo nie potrafię zapewne [emoji14]

Ok

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Hej dziewczyny, ja w pracy ale ledwo dzisiaj funkcjinuje tak mi sie nic nie chce. Byc moze kawa by mnie ozywlila ale sam jej zapach mnie odrzuca. Jutro z samego rqna jade na pakiet wszystkich badan. Miłego dnia!

@marta64 mój wczoraj był w Łodzi, ale wrócił o normalnej porze i był autem. Dzisiaj pojechał do Katowic i już pociągiem więc wróci późno. Wiem o czym piszesz bo jak mieszkaliśmy w Warszawie to jak wyjeżdżał na 4 dni to było mi smutno. Teraz mam niedaleko do dziadków i rodziców to mi raźniej jak go nie ma i jestem spokojna, że jest ktoś obok tym bardziej jak jestem w ciąży jakoś mi lepiej z tym :-)

@dreamscometrue dziękuję! :*

reklama
Do góry