reklama

Styczniowe mamy 2020

O matko wystraszylam się jak tylko czytałam. Dobrze, ze wszystko okazalo sie w porządku, niech zdrowo rosnie maluszek.
Ja już byłam przekonana, że je straciłam, a bobo bawił się rączkami i nóżkami jakby nigdy nic :rofl2:
:-D

A co do pytania o ból głowy : rano jak się budzę, to trochę mnie pobolewa głowa, ale robię kilka łyków wody i mi przechodzi.

reklama
Ja już byłam przekonana, że je straciłam, a bobo bawił się rączkami i nóżkami jakby nigdy nic :rofl2:

A co do pytania o ból głowy : rano jak się budzę, to trochę mnie pobolewa głowa, ale robię kilka łyków wody i mi przechodzi.
Straszne przeżycia miałaś. A byłaś na zwolnieniu czy teraz dostałaś zwolnienie? Masz jakiś nakaz leżenia?
Mi woda jakoś nie pomaga na ból głowy :(

Jeju.. :O a czulas sie jakos gorzej, cos Cie bolalo cokolwiek?

Mnie glowa boli codziennie po 18stej. Hmm ide spac z bolem glowy. Generalnie procz bardzo czestego oddawania moczu, apetytu (musze zjesc bo mnie ssie) to to jedyny objaw ciąży

Dziewczynki podpowiedzcie czy jesli mam niepełnosprawną siostrę to naleza mi sie badania prenatalne na nfz? Skierowanie wystawia lekarz prowadzący ciaze?
Tak skierowanie wystawia lekarz prowadzący ciąże. Myślę, że powinien Tobie dać skierowanie, ale jak zwykle zależy to na jakiego lekarza trafiłaś i od jego "widzi mi się". Jedni chętnie dają skierowania i sami wymyślają powody dla których dają skierowanie, inni nie chcą dawać. Musisz z nim pogadać i poprosić, powiedzieć że się bardzo boisz, żyjesz w stresie i takie tam...

Tak skierowanie wystawia lekarz prowadzący ciąże. Myślę, że powinien Tobie dać skierowanie, ale jak zwykle zależy to na jakiego lekarza trafiłaś i od jego "widzi mi się". Jedni chętnie dają skierowania i sami wymyślają powody dla których dają skierowanie, inni nie chcą dawać. Musisz z nim pogadać i poprosić, powiedzieć że się bardzo boisz, żyjesz w stresie i takie tam...
Tak czy siak ide na prenatalne, ale skoro ma mi sie to należeć za darmo to czemu mam za to płacić. Pogadam z nim na wizycie i zobaczymy co powie.

Mi od jakichś 2 tygodni. Wcześniej tego nie miałam. Masakra z tym bólem głowy. Jak sobie z nim radzisz?
jakbym miala chodzić do pracy to z tym bólem co mi dzis towarzyszy koniecznie musiałabym wziąć tabletkę przeciwbólową ale na szczęście jestem na zwolnieniu wiec jakoś męczę, staram sie dużo pic ale to nie pomaga. Boli mnie od 3.00 w nocy. Ja mam tez niskie cisnienie wiec moze to tez od tego. Liczę ze przejdzie jutro i będzie ok :)

Straszne przeżycia miałaś. A byłaś na zwolnieniu czy teraz dostałaś zwolnienie? Masz jakiś nakaz leżenia?
Mi woda jakoś nie pomaga na ból głowy :(
Siedziałam sobie na kursie przed komputerem i poszłam do toalety, bo myślałam, że gazy mi się zatrzymały, bo to takie same uczucie, lekko mnie zakłuło, a tu taki numer. Chyba nie będę brała zwolnienia, chyba, bo nie wiem co mi powie, czy leżeć, czy co. Nic mnie nie boli i nic na szczęście nie leci. Mam luteinę dopochwowo,bo na duphaston jestem uczulona. Ja chcę do domu :unsure:

Ostatnia edycja:
reklama
jakbym miala chodzić do pracy to z tym bólem co mi dzis towarzyszy koniecznie musiałabym wziąć tabletkę przeciwbólową ale na szczęście jestem na zwolnieniu wiec jakoś męczę, staram sie dużo pic ale to nie pomaga. Boli mnie od 3.00 w nocy. Ja mam tez niskie cisnienie wiec moze to tez od tego. Liczę ze przejdzie jutro i będzie ok :)
Ja właśnie jak mierze w domu ciśnienie też mam niskie. U lekarza jak mi mierzą to zawsze jestem tak zestresowania, że mi się podwyższa i mam wtedy w normie ;) Ja chodzę do pracy i jak już jest ciężko to biorę paracetamol, choć słabo na mnie działa. Marze o ibupromie, ale wiadomo, że mogę tylko pomarzyć;)Ciekawe jest to, że najczęściej jak położe się i zasnę to głowa przestaje mnie boleć, a jak wstaję to znów zaczyna boleć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry