reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
@Buba88 Ale już daleko jesteś, ja dzisiaj 10t0d ale według usg 10t2d :-) 17 lipca mam dopiero usg genetyczne. I powiem Ci szczerze że po mału też już jestem ciekawa czy to dziewczynka czy chłopiec, no ale po moich wszystkich przejściach cieszę się że udało mi się zajść już tak daleko i że już nie porobie, no i najważniejsze żeby było zdrowe :-)

I Ty jeszcze w domu? Koło mnie na łóżku szpitalnym już 3 dziewczyny z plamieniami leżały, jedna miała małą kropeczkę i leżała. Wszystkie początek ciąży przed 12tg.razem ze mną. Duphaston, bezwzglednie leżeć i obserwować.
Jestem wreszcie w domu. Plamienia prawie ustały, mam brać Luteinę i się oszczędzać. Ale ja miałam problem z zatwardzeniem, aż czopek dostałam. Myślałam, że tą kupe urodzę. Nikomu nie życzę.
Fajne mam te dzieciątko. To już 10 tydzień, a lekarka powiedziała, że z obserwacji przeróżnych usg w tak wczesnym wieku ciąży, była w stanie mi powiedzieć płeć dziecka :oops: bo widzi zasadniczą różnicę przy pupie dziecka. Powiedziała, że to synuś, ciekawe, czy ma rację :D
W domu jestem.. Przeszło.. Tak sprawdzałam dziś by miałam drugi dzień okresu jutro wizyta

@Buba88 Ale już daleko jesteś, ja dzisiaj 10t0d ale według usg 10t2d :-) 17 lipca mam dopiero usg genetyczne. I powiem Ci szczerze że po mału też już jestem ciekawa czy to dziewczynka czy chłopiec, no ale po moich wszystkich przejściach cieszę się że udało mi się zajść już tak daleko i że już nie porobie, no i najważniejsze żeby było zdrowe :-)
Kochana powiem Ci ze juz po genetycznym bedziesz o wiele spokojniejsza i tego Ci zycze! Tez mialam juz jedno poronienie i bardzo sie balam ale juz teraz powolutku zaczynam sie cieszyc;)

@Bratka od dzisiaj zaczęłam lykac zurawit na koniec tygodnia zrobię powtórne badanie moczu A jeśli znowu coś wyjdzie to zrobię posiew albo od razu zrobię posiew.

@Buba88 No mam taką nadzieję, że będę już spokojniejsza jak przekrocze 12 tydzień. Ja za sobą mam 4 poronienia, to moja 5 ciąża. Ale u mnie przyczyna były dodatnie ANA, i teraz cała ciążę zastrzyki z heparyny, więc chyba będę się martwić aż do stycznia ... :-)

reklama
Jejku ale super, ze wszystko dobrze :)
Ja mam jutro (13+3) i mam stresa:/ zoladek mnie boli od trzech dni z nerwów a serio jakos o tym nie myślałam bo mialam duzo roboty. W glowie milion pytan, czy tym razem bobo zapozuje i da sie zmierzyć, czy bedzie wszystko okej, a co jesli usg wykaze jakies nieprawidlowosci a ja nic dodatkowo nie robilam zadnych badan, glowa peka [emoji2356]
14t0d dzis jest i Usg to potwierdziło;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry