reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Czy są na tym forum jakieś alergiczki? Od kilku dni mam zaczerwienioną i suchą swędzącą skórę wokół ust - myślałam, że to przez przeziębienie jakoś mi się wysuszyła skóra, ale dziś zjadłam sobie 2 nektarynki, po czym momentalnie zaczęło mnie swędzieć i pod dolną wargą skóra bardzo mocno się zaczerwieniła(wygląda jakbym ją sobie zdarła). Nigdy w życiu nie miałam na nic alergii, ale to musi być to skoro nasilona reakcja nastąpiła tak szybko. I teraz pytanie do was - czym to smarować, czy co można bezpiecznie przyjmować, aby nie zaszkodzić dziecku?
Może spróbuj przez parę dni stosować wapno do picia. A posmarować chyba tylko lekko Alantanem. Może nie jest to maść konkretnie na uczulenie, ale stosuje się ją na delikatne problemy skórne i chyba też na popękane sutki podczas karmienia.

reklama
A miałaś już połówkowe?

Mnie lekarz w 16+2 podczas usg pokazywał na monitorze siusiaka, nawet w kilku ujęciach, ale jakoś nadal jestem sceptyczna. Wcześniej nawet go nie pytałam czy już coś widać.
Połówkowe 13 września. Dawno już nie był mierzony więc nie mam pojęcia jakie duże /małe dzieciątko noszę. Cieszę się i nie na 22 sierpnia na kontrolę gin. Bo będę musiała brać leki :(

Są tu mamy z Warszawy i okolic? Gdzie planujecie rodzić? Ja rodziłam 3razy na Inflanckiej. I w sumie zadowolona byłam, z tym ze za tym 3 razem przetrzymali mnie i miałam już zielone wody płodowe. Później infekcje, zapalenie płuc.... miałam termin na 26 października a urodziłam 14listopada.

Wiecie co, to nie jest śmieszne, ja się właśnie obudziłam, jest 2 w nocy. Ból brzucha już drugi raz i tak jak wy, dziecko kulka w jednym miejscu z boku, twarda i jak pięść skupione wszystko. Już czuję jak mi brzuch twardnieje, to skurcz. Muszę się zapytac w czwartek ginekologa, czy to normalne

Czesc, mam to samo, kazda noc to meka, bol brzucha nie pozwala spac, skurcze bez wzgledu na pore dnia, mdlosci... wybudzam sie okolo 2-3h nad ranem i spac nie moge, ochota na spanie lapie okolo 6-7h, a o 7h - 8h musze wstac bo obowiazki ...tak wiec rozumiem i wspolczuje
Skurcze u mnie, twardnienie brzucha i mdlosci to normalka, w dwoch poprzednich ciazach bylo identycznie... pierwsza ciaza to 2-3 tyg przed terminem wyszlam ze szpitala po dwu miesiecznym lezeniu ,na podtrzymaniu ciazy a urodzilam dwa tyg. pozniej, przez wywolanie...bo rozwarcie 3-4 cm.
Pisze to zeby pocieszyc bo nie zawsze skurcze musza byc oznaka niespokoju i stresu, ale lepiej to kontrolowac bo nigdy nic nie wiadomo, w 2- ciazy bylo podobnie- zrobili mi szew okrezny na szyjce, zdjety dwa tyg przed terminem porodu a urodzilam dwa dni przed przez wywolanie, rozwarcie 3-4 cm
Teraz trzecia ciaza, i znow szew okrezny na szyjce, w dniu zabiegu gonekolozka stwierdzila brak czopu... jestem dobrej mysli pomimo ciaglego bolu i niedogodnosci, zawsze marzylam o duzej rodzinie, kolejne i raczej juz ostatnie malenstwo - mam 40 lat, motywuje mnie ze juz niedlugo sie zobaczymy, oby malenstwo bylo zdrowe - to najwazniejsze

Matka dla swojego dziecka jest w stanie zniesc bardzo duzo... damy rade...

help.
wyskoczyła mi ropa przy zębie i nie wiem co robić :/ dentysta z ropa tego nie rozbabra a antybiotyku nie wezme. poza tym takie dziwne miejsce. nie przy zebie tylko wyżej sporo nad :(

help.
wyskoczyła mi ropa przy zębie i nie wiem co robić :/ dentysta z ropa tego nie rozbabra a antybiotyku nie wezme. poza tym takie dziwne miejsce. nie przy zebie tylko wyżej sporo nad :(
Są antybiotyki które można brać w ciąży. Dentysta tez powinien pomoc. Najczęściej nacinają dziąsło żeby ropę spuścić dodatkowo może dać Ci jakiś płyn do płukania jamy ustnej. Niekoniecznie antybiotyk.

Współczuję @Kundzia093
Ja odebrałam wyniki krwi. Leukocyty za niskie, mam stresa. Która z was ma za niskie Leukocyty?
No i MCHC za wysokie, a do ginekologa dopiero jutro. Proszę, pocieszcie człowieka, bo się już naczytałam po nocach o strasznych rzeczach.
Norma dla bez ciąży to 3,8-10, a ja mam 7,1. Gdzie w ciąży ma być ponad 10 będę ryczeć.

Ostatnia edycja:
reklama
My z synusiem po wczorajszej wizycie :-) Po raz trzeci dostałam potwierdzenie że chłopczyk. Waży 316 g i ma się dobrze :-) Udało się dr złapać na zdjęciu twarzyczkę mój starszak (6 lat) stwierdził że wygląda jak zombiak ; -) Padam po dzisiejszej nocy nic prawie nie spałam. Jak na lewym boku się położyłam to jakaś dziwna kolka mnie chytała a na prawym boku budził mnie potworny ból pleców i prawej strony... :-/

Załączniki

• IMG_20190821_094912.jpg
    IMG_20190821_094912.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 94
Do góry