• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Okej, rozumiem ....
Nie mam siły dziewczyny . Jestem jakby przeżuta i wypluta ... nie moge się doczekać drugiego trymestru .. jestem wykończona jak tylko wstanę. 🙄
Ja jakoś od wczoraj jestem żywsza. Nawet wyszłam z chłopcami na plac zabaw, a jeszcze przedwczoraj leżałam plackiem i skupiałam się nad tym żeby jakoś oddychać :) nie będę płakać jeśli taki stan się utrzyma, bo nawet mogę pracować uczciwie te 8h i robota faktycznie idzie do przodu.

Dziewczyny ale jestem wściekła. Definitywnie rezygnuje z NFZ 😤
Znajoma mi mówiła że tu gdzie właśnie byłam robią usg co wizyta. I owszem pierwsze usg miesiąc temu mi zrobił ale dzisiaj nic. Sprawdził szyjkę i to jeszcze na „sucho”, wypisał skierowania i tyle…
No ja pojechałam tam tylko po to nieszczęsne USG żeby się upewnić, że wszystko ok… no płakać mi się chce.
Teraz będę czekać 2 tyg na kolejną wizytę na medicover i mam nadzieję, że tam już lekarz normalnie mi zrobi…
Do tego zmarnowałam 2h bo było opóźnienie 😤

Ja jakoś od wczoraj jestem żywsza. Nawet wyszłam z chłopcami na plac zabaw, a jeszcze przedwczoraj leżałam plackiem i skupiałam się nad tym żeby jakoś oddychać :) nie będę płakać jeśli taki stan się utrzyma, bo nawet mogę pracować uczciwie te 8h i robota faktycznie idzie do przodu.
Oj tak , trzymam kciuki aby Ci tak zostało, a Ty trzymaj żeby mi przeszło 😂
Znajoma mi mówiła że tu gdzie właśnie byłam robią usg co wizyta. I owszem pierwsze usg miesiąc temu mi zrobił ale dzisiaj nic. Sprawdził szyjkę i to jeszcze na „sucho”, wypisał skierowania i tyle…
No ja pojechałam tam tylko po to nieszczęsne USG żeby się upewnić, że wszystko ok… no płakać mi się chce.
Teraz będę czekać 2 tyg na kolejną wizytę na medicover i mam nadzieję, że tam już lekarz normalnie mi zrobi…
Bardzo Ci wspolczuje . Wiem co czujesz ... i tez zawsze z wizyty na nfz wracam wściekła . Wszystko na odwal się , aby szybciej... kiedys bylam na prawdę zadowolona ale teraz jest krater pomiędzy prywatą a nfz...
Może uda Ci się wcześniej umówić na medi ?
Ja dzisiaj na Medicover sie obraziłam 😅
Znaczy mam te ubezpieczenie w pracy i chciałam skorzystać ze zniżki na wyniki ...
I kurde na aplikacji tylko kilka wynikow mogę u siebie w mieście zrobic , a reszta 80 km od mojego miejsca zamieszkania ... gdzie prywatnie jak zapłacę normalnie to mogę u nas robic ... no cyrk. Zadzwoniłam na infolinię, to wcale nie chcieli przyjąć zlecenia ponieważ skierowanie jakie mam to badania np morfologia z rozmazem. I kropka. A wedlug nich powinno byc zapisane z jakim ,czy ręcznym czy komputerowym. Mam napisane HIV I/II combo . No dobrze ale jakie mnie pyta ." Nie przyjmę zlecenia dopoki nie będzie tak jak my mamy w systemie. " Tłumaczę babce ,że przecież skierowania są wszędzie takie same , ogólne , z góry narzucone i co ja mam prosić lekarza by ręcznie dopisywał? To odpowiedziała że nie wie czy to wystarczy 😂
No masakra jakaś

Kto z Was bierze jeszcze progesteron ? Mam wrazenie ze duza większość...
Luteina /duphaston/cyclogest .
Jakie mialyscie wskazanie aby go przyjmować?
Zaczynam się martwić że ja nic prócz witamin dla kobiet w ciąży nie biorę 😅

No mi za to dzidziuś mniejszy wychodzi i ostatnio termin z usg byl na 27.01 🫣 więc tez mogę zamykać 🤣

Ja też biorę tylko witaminy. No plus euthyrox, ale to już inna sprawa.

We trzy zamykamy😜😜 Choć ja chyba się wyłamię 😂

To wizyta nie powinna polegać głównie na usg?

Oj tak , trzymam kciuki aby Ci tak zostało, a Ty trzymaj żeby mi przeszło 😂

Bardzo Ci wspolczuje . Wiem co czujesz ... i tez zawsze z wizyty na nfz wracam wściekła . Wszystko na odwal się , aby szybciej... kiedys bylam na prawdę zadowolona ale teraz jest krater pomiędzy prywatą a nfz...
Może uda Ci się wcześniej umówić na medi ?
Ja dzisiaj na Medicover sie obraziłam 😅
Znaczy mam te ubezpieczenie w pracy i chciałam skorzystać ze zniżki na wyniki ...
I kurde na aplikacji tylko kilka wynikow mogę u siebie w mieście zrobic , a reszta 80 km od mojego miejsca zamieszkania ... gdzie prywatnie jak zapłacę normalnie to mogę u nas robic ... no cyrk. Zadzwoniłam na infolinię, to wcale nie chcieli przyjąć zlecenia ponieważ skierowanie jakie mam to badania np morfologia z rozmazem. I kropka. A wedlug nich powinno byc zapisane z jakim ,czy ręcznym czy komputerowym. Mam napisane HIV I/II combo . No dobrze ale jakie mnie pyta ." Nie przyjmę zlecenia dopoki nie będzie tak jak my mamy w systemie. " Tłumaczę babce ,że przecież skierowania są wszędzie takie same , ogólne , z góry narzucone i co ja mam prosić lekarza by ręcznie dopisywał? To odpowiedziała że nie wie czy to wystarczy 😂
No masakra jakaś
O ja nie mam zupełnie problemu z medi.am placówkę współpracującą i wszystko elegancko działa, wszystkie badania miałam bez problemu robione. Mam też blisko do Wwa a tam to pełno tych placówek. Tylko no ciężko z dojazdem bo ja się sama boję jeździć po Warszawie a żeby ciągać tam młodego z mężem to też lipa. Ta placówka co mam może do niej 7min autem właśnie obsługuje mega rozszerzony pakiet i ja mam ten najdroższy z pracy i problemu z niczym nihdy nie miałam. Co prawda pierwszą ciążę też prowadziłam prywatnie bo na medicover o coś tam się wkurzyłam 🤣
Mam tylko nadzieję że będzie mi robił USG co wizyta a nie tak jak na ten zasrany NFZ

reklama
u mnie mdłości minęły, bóle krzyżowe też czasem boli mnie głowa i od jakiegoś czasu boli mnie brzuch, przypomina bóle menstruacyjne:( na szczęście lekkie + kłucie po lewej stronie, ciągle tylko patrzę czy nie krwawię wizytę u ginekologa mam dopiero w środę 🙏🏼

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry