• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Cześć dziewczyny ;)

mam na imię Magda i to moja 3 przygoda. Na stanie dwóch synków - 3,5r. i 1,7m.
Spodziewany termin poznana się z Maluszkiem to 27.01.

Jestem Mistrzynią Ceremonii Humanistycznych - śluby, powitania dzieci w rodzinie ale też Mothers Blessing. Także, jeśli któraś z Was nie planuje tradycyjnego Chrztu to chętnie opowiem jak można inaczej celebrować pojawienie się dziecka. A Mothers blessing to takie Uhonotowanie kobiety i jej przejścia w Matkę- szczególnie istotne przy pierwszej ciąży ale też dla kobiet, które walczą o Macierzyństwo.

Jestem niezmiernie podekscytowana kolejnym bobasem w domu. Już się nie mogę doczekać jak wezmę je na rączki i będzie takie maleńkie i pachnące ;)

Z rzeczy śmiesznych: dziś zasnęłam podczas spotkania na teamsie ;D także zaczyna być ciekawie ;)

Nie martw się tylko szybko zapisz się do Endo po eutyrox. Ja przed ciążą miałam eutyrox 75 i tsh już spadło poniżej 1.1 a w 4t4d już mi skoczyło do 4.5 i dostałam większą dawkę leku. Tsh potrafi namieszać i należy szybko reagować.
Właśnie czekam do ginekologa ,niech daje mi skierowanie 😔
Dokładnie tak miałam z synem
Ja tak samo w obu musialam zjeść cos bo tragedia , w tej ciazy lepiej mi jak nie jem ... 🤢

Właśnie czekam do ginekologa ,niech daje mi skierowanie 😔

Ja tak samo w obu musialam zjeść cos bo tragedia , w tej ciazy lepiej mi jak nie jem ... 🤢
Dlatego ja mam lekarza ginekologa endokrynologa. Przed wizytą u endo zrób sobie cały panel tarczycowy plus atg i atpo to będziesz miała już lepszy obraz sytuacji. Mi rodzinny dawał skierowanie na te badania. Narazie jeżeli z ciążą jest ok to trzeba czekać. Ja przed tsh miałam problem z zagniezdzeniem.

Mam ten sam termin i w piątek nic nie było na USG, wczoraj robiłam betę - około 2000. Ale nie ma zasady. Niby mam równiutkie cykle ale może akurat późniejsza owulacja i nic nie było :( w poprzednich ciążach byłam wcześniej i było widać.
U mnie przy becie 1823 był pęcherzyk 4mm. Do piątku to spokojnie powinien być zarodek, powodzenia!

reklama
Okeeej , rozumiem , dlatego ja się tak ostatnio źle czuje , że nie mam siły , jeszcze mam ferrytynę strasznie niską bo zaledwie 15.7 gdzie norma do 291 ... czyli anemia się powoli wkrada ... spróbuję dodzwonić się dzisiaj do ginekologa , niech mi da skierowanie to jutro zrobiłabym następne wyniki ...
Przy tarczycy czesto ta ferrytyna jest niska. Ja juz jakiś czas temu wdrazylam sie w temat, bo mam hashimoto i wlasnie ta ferrytyna jest bardzo niska, czesto mam anemię. Teraz sie suplementuje i jestem ciekawa czy cokolwiek podskoczyła do góry, bo 4 tyg temu mialam poniżej 10.

A ja chyba bede zmuszona wziac l4, bo dzisiaj dowiedziałam sie, ze jest mozliwosc wysłania mnie na poligon wiec nie bede ryzykować.

A dzisiaj az dziwnie dobrze sie czuje 😆

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry