• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

Hej, zwariowany weekend. Komunia i kupa ludzi. Dopiero przed chwilą udało mi się zrobić pobranie. Siedzą we mnie dwa wilki które walczą „robić przyrost - nie robić przyrostu” a jak Wy się czujecie? Badałaś jeszcze betę czy już po odpuszczasz?
Ja już odpuszczam. Już trochę wróciłam do rzeczywistości i w pracy zaczynam pracować a nie co chwilę zaglądać jak nie beta to forum czy doszukiwać objawy.

Po zastrzykach mam straszne zjazdy. Wcześniej wieczorem tak godzinę po wstrzyknięciu a teraz czasem rano i wieczorem a czasami tylko raz albo rano albo wieczorem.
Mam totalną wirówkę w głowie, czarno przed oczami, jestem mega osłabiona że z trudem rękę unoszę. Dziś np wzięło mnie jak wychodziłam do pracy i w samochodzie. Mam 25 min jazdy to ledwo się zawlokłam.

Mam nadzieję że szybko odstawię te leki. Wydaje mi się że to progesteron.

reklama
Hej, zwariowany weekend. Komunia i kupa ludzi. Dopiero przed chwilą udało mi się zrobić pobranie. Siedzą we mnie dwa wilki które walczą „robić przyrost - nie robić przyrostu” a jak Wy się czujecie? Badałaś jeszcze betę czy już po odpuszczasz?
A ty badasz jeszcze czy czekasz na USG?
Zapisałaś się już na wizytę?

Ja mam dopiero 21 maja. Już rozkminiałam żeby przyspieszyć wizytę ale nie mam czasu. Wyjazd do Warszawy, wizyta i powrót to u mnie ok 3 godz z głowy.

Dzień dobry 😁 kończę śniadanie i lecę do labu

Załączniki

• IMG20260512060947.jpg
    IMG20260512060947.jpg
    515,1 KB · Wyświetleń: 17
A ty badasz jeszcze czy czekasz na USG?
Zapisałaś się już na wizytę?

Ja mam dopiero 21 maja. Już rozkminiałam żeby przyspieszyć wizytę ale nie mam czasu. Wyjazd do Warszawy, wizyta i powrót to u mnie ok 3 godz z głowy.
Zrobiłam wczoraj przyrost już ostatni raz, beta 520 więc cudnie rośnie. Dzisiaj idę do ginekologa po ewentualną receptę na progesteron- Zobaczymy czy będę dalej musiała brać i w jakich dawkach. Tak już się cieszę ze w takim tempie niedługo będzie serduszko! Wszystkie będziemy mieć cudny dzień mamy 🤰 teraz rozkminiam gdzie tu się zapisać na NFZ bo chodzę prywatnie z pakietu za wszelkie dodatkowe badania trzeba zapłacić. W pakiecie mam wizytę i USG.

Zrobiłam wczoraj przyrost już ostatni raz, beta 520 więc cudnie rośnie. Dzisiaj idę do ginekologa po ewentualną receptę na progesteron- Zobaczymy czy będę dalej musiała brać i w jakich dawkach. Tak już się cieszę ze w takim tempie niedługo będzie serduszko! Wszystkie będziemy mieć cudny dzień mamy 🤰 teraz rozkminiam gdzie tu się zapisać na NFZ bo chodzę prywatnie z pakietu za wszelkie dodatkowe badania trzeba zapłacić. W pakiecie mam wizytę i USG.
Prywatnie z pakietu masz na myśli jakiś Medicover czy inny Luxmed?

reklama
Mam pakiet PZU. Mąż wykupił dla całej rodziny i szczerze z małym dzieckiem to ratowało mi tyłek. Z małym dzieckiem często wizyta potrzebna z dnia na dzień i tu nigdy nie ma problemu.
Masz już jakieś objawy?
Ciągnie mnie od czasu do czasu podbrzusze, ale to chyba inny dyskomfort niż taki na okres. Od 10dpo też bardzo delikatnie plamię, ale to też w kratkę (dziś np od rana czysto i jeden cały dzień też miałam czysto) i to jakby inne plamienie niż przed okresem. Jak zdejmę stanik to czuję, że piersi są lekko tkliwe, ale to też bez tragedii. Jak siedzę w pracy to muszę mieć spodnie rozpięte bo mnie gniotą, ale jak popatrzę na siebie z boku to przecież brzuch płaski jak zwykle, więc nie wiem o co kaman, może przewrażliwiona jestem 🤷‍♀️ Dziś dopiero 16dpo, wiec tak na prawdę chyba nie powinno być jeszcze objawów.
A jak u Ciebie? Masz już jakieś pierwsze obserwacje?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry