reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

jeszcze raz dziękuje wam serdecznie za zyczonka imieninoweja dzisiaj zaczełam 17 tydziena w dzinsy sie udalo zmiescic ale tez mysle nad kupnem ciazowych dzinsolkow:-)
ogrodniczki dzinsowe nosiłam w pierwszej ciąży i bardzo mi w nich było wygodnie mysle ze moge polecic je;-)

reklama
Witam w niedzielę. 100 lat Anusie!!!
Piszecie o snach, a mi jeszcze nie śniły się dzieci, za to chyba pierwszy raz w życiu miałam sen erotyczny, związany z jakimś facetem którego nie znam i nawet nie pamiętam jak we śnie wyglądał, dziwna akcja.:confused2:
Ja od 3 dni mam okropną zgagę i znowu zaczynam popijać mleko, więc waga poleci napewno szybko do góry:no:

czasami mnie ubawicie do bólu :-D teraz rozglądaj się na ulicy może akurat go znajdziesz ;-) kobiecie w ciąży mózg szwankuję zwłaszcza w nocy :laugh2:

ok ja idę do łózia, bo w końcu jestem od 5,30 na nogach :rofl2:
ciekawa jestem jak jutro wstanę, pa pa.

Nadineczko, dochody będą liczone tylko Twoje, jeśli zadeklarujesz, że jesteś osobą samotnie wychowującą dziecko, zgodnie z definicją:

za osobę samotnie wychowującą dzieci uważa się jednego z rodziców albo opiekuna prawnego, jeżeli osoba ta jest panną, kawalerem, wdową, wdowcem, rozwódką, rozwodnikiem albo osobą w stosunku, do której orzeczono separację w rozumieniu odrębnych przepisów. Za osobę samotnie wychowującą dzieci uważa się również osobę pozostającą w związku małżeńskim, jeżeli małżonek został pozbawiony praw rodzicielskich lub odbywa karę pozbawienia wolności.

Jak widać, nie ma tu ani słowa o konkubinacie. Jednakże urząd może od Ciebie wymagać dokumentów o zasądzonych alimentach, lub innych formach łożenia drugiego z rodziców na dziecko, jeśli w akcie urodzenia ojciec jest wpisany.

właśnie o to chodzi, że to już jest nie aktualne, ponieważ żądają w urzędach wyroku sądu o alimenty, bo jeżeli nie ma teoretycznie ojca to wnioskują, że podałam go o alimenty. Ale to prawo pokręcone nasze :nerd:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to jestem i ja.
Witajcie
Stola Anie!!!!
Witam nowe mamusie:-)

Ledwo zywa po pracy ale jestem. Co do snow to mi sie dzisiaj snilo ze krwawilam:(:( Rano sie zastanawialm czy faktycznie. Ja juz w zadne spodnie sie nie mieszcze:sorry: Ale juz kupilam dwie pary ciazowek:tak: Lece jesc makaronik:-p

Dziewczyny powiedzcie mi ja to robicie że jesteście w 14-17 tygodniu i nie tyjecie ??:confused2: Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie :wściekła/y: mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(

Wszystkim Aniom życzę duuuużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania :)

Ostatnia edycja:
właśnie o to chodzi, że to już jest nie aktualne, ponieważ żądają w urzędach wyroku sądu o alimenty, bo jeżeli nie ma teoretycznie ojca to wnioskują, że podałam go o alimenty. Ale to prawo pokręcone nasze :nerd:
Nadineczko, no niestety prawo jest tak skonstruowane, żeby nie można było wziąć zasiłku tylko na swoje dochody a dziecko wychowywać z konkubentem, bo w tym momencie małżeństwa by były pokrzywdzone, bo tu zawsze dochody obu osób się liczą. Konkubinat to z definicji wspólne gospodarstwo domowe i wspólne wychowywanie dzieci. Jeśli osoby w konkubinacie mają wspólne dziecko, wtedy są traktowani jako rodzina i wspólnie mogą występować o zasiłek rodzinny. Wydaje mi się, że w tym momencie nie liczy się fakt meldunku, a stan faktyczny zaistnienia konkubinatu i wspólnej rodziny.

Dziewczyny powiedzcie mi ja to robicie że jesteście w 14-17 tygodniu i nie tyjecie ??:confused2: Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie :wściekła/y: mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(

Wszystkim Aniom życzę duuuużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania :)

Ja nie mowie, ze nie tyje. Bo mam na plusie 2 kg. Mam dni, ze mam niekonczacy sie glod i zoladek bez dna, wiec jem i jem i dni, kiedy mecza mnie mdlosci i musze jesc bardzo dietetcznie, bo nie za bardzo moge. Mecza mnie tez co jakis czas problemy zoladkowe:baffled:.

Popatrzcie a narzekałyście na swoich a tu sylwia miała piękną niedzielę bo jej mąż zabrał synka na indiańskie wędrówki i andzi mąz na rybki nie poszedł - nie tacy źli oni, ci nasi mężowie. ;-)Labamba jak twój choruje? Też pewnie jakoby go nie było :-)
Mój właśnie basen szoruje bo zapowiada się upalny tydzień :-D

reklama
Karoli 4 dzięki za odpowiedz... Jeśli meczy ciebie zgaga to polecam reni... Może być on przyjmowany przez kobiety ciężarne:-) A jeśli chodzi o wagę... Kwestia indywidualna... widocznie ty masz tak a ja mam tak , a tak na marginesie jest to bardzo dziwne uczucie jak człowiek pierwszy raz od 10 lat nie mieści się w swoje rzeczy:-( ja byłam szczupła a teraz robię się pulpet :-( mam nadzieję że szybko wrócę do siebie po porodzie :-)

Do góry