reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Joasia głowa do góry, jesteś w ciąży, proszę u duuuuży uśmiech, natychmiast! jutro będzie lepiej!:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Dziewczyny a ja mam pytanko, byłam 5 dni na zwolnieniu, z czego trzy były zwykłe, a dwa z kodem ciąży, dostałam dziś wypłatę, i obcięli mi 200zł, idę jutro do księgowej bo to chyba coś nie tak?:dry::cool: czyli zamiast 1320 dostałam 1160

halooo jest tam kto?!;)
Coś chyba nie tak, ale pamiętaj, że na zwolnieniu tracisz godziny ponadwymiarowe, jeżeli takie posiadasz, i płacą Ci z gołego etatu. Ale faktycznie coś zbyt dużo Ci zabrali. żadnych rat?

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanko, byłam 5 dni na zwolnieniu, z czego trzy były zwykłe, a dwa z kodem ciąży, dostałam dziś wypłatę, i obcięli mi 200zł, idę jutro do księgowej bo to chyba coś nie tak?:dry::cool: czyli zamiast 1320 dostałam 1160
no chyba za malo troszke Dorcia dostalas..zwykle chorobowe jest 80% platne a z kodem ciazy 100% wiec nie powinni Ci chyba az tyle zabrac..

Kurcze a mnie znowu jakas zgaga meczy..wczesniej nie miewala a teraz coraz czesciej..pilam pepsi, nie pomogla..a teraz pije gorace mleko i zagryzam czekolada..napewno mi pomoze:-D

Ostatnia edycja:
A mnie na zgagę pomaga żucie gumy :cool2:. Co prawda nie widzę związku jednej sprawy z drugą. Ale jak żuję gumę to nie mam zgagi. A jak już mam zgagę to też biorę gumę i przechodzi :eek:

yol_a tak samo jest z premiami. Zależy jak masz umowę skonstruowaną. Jeżeli masz taką normalna, ze wpisem że wypłata zawsze tyle i tyle.... to sprawa jest w sumie jasna. A jak masz wpisaną kwotę bazową + premie, dodatki itp... to jest już gorzej...
Ale najlepiej idź do księgowej i się dokładnie wypytaj, może to po prostu jakiś błąd.

Pomimo mniejszych i wiekszych problemów powinniśmy sie cieszyć naszym stanem i promienieć teraz i żadnych nerwów ani łez broń boże!!;-)
Zrozumiano JOASIU?!!!;-)

Zgadzam się z Tobą Anulka!! :tak:
I to do wszystkich się tyczy!!
Ja też się postaram :-p
Agbar77 taki malutki ten koszyczek to chyba nie jest :-D Piękne grzybki :tak::-)

zAgatka może zamiast grzybów, ukochany piwka w lasku szukał ?? Tak robią moi koledzy :-p:-D:-D

Kaja_10 oglądam, kibicuje i ... się denerwuje :-p Mogłyby wygrać... I na pewno im się uda!! :tak:

Dorciaa z racji tego, że jesteś w ciąży przysługuje Tobie 100%, a nie 80%. Ale tu coś nie pasuje, bo 80% z 1320 jest 1056... Idź do księgowej i zapytaj... :tak: Tylko się nie denerwuj!!

Ojj Dziewczyny coś kiepsko się czuje :-( Bolą mnie okropnie plecy, brzuch na dole (bóle okresowe) i serducho kłuje... A do tego gardło drapie i z nosa coś cieknie...
Jutro idę do szkoły - zaczyna się! Na szczęście to ostatni rok i zajęć już nie ma tak dużo... Będę tam siedzieć od 9 do 15... Nie wyobrażam sobie tego ... :-( Mam swój plan dnia, a teraz nie będzie w nim miejsca na popołudniową drzemkę... Okres wakacji minął niesamowicie szybko... A do sesji zawsze jeszcze szybciej czas leciał... A poród prawie miesiąc przed sesją... I już będę z moim maleństwem:-D
A Wy ze swoimi :laugh2:
Czekam na to!!!!! :-):-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

kobitki ja juz sie zegnam do jutra, bo mi sie ziewa strasznie i zgaga pali w gardle jak smok
Migdaly nie pomogly, mleko tez, chleb z musztarda tez, a kaszy gryczanej nie chce mi sie gotowac.
DO jutra

reklama
Wczoraj ostatnia dzisiaj pierwsza , ale sie wyspalam Nicol przespala cala noc i obudzila sie z super chumorkiem tutaj jeszcze ciemno , kawe sie juz robi , no i do tego kawalek teramisu pycha.

Do góry