Monia12-No ja juz ciuszkow chyba nie bede kupowac. Poki co nagromadzilam: 3 spioszki, 6 body, 3 pajacyki, 6 par spodenek (krotkie i dlugie), 4 bluzeczki, 3 kaftaniki, 2 sukieneczki, 2 czapeczki, 5 par skarpetek, 2 pary bucikow, sliniaczki. Chyba narazie starczy. Mam to w roznych rozmiarach dla dzieci w wieku od 0 do 3 miesiaca. Najwyzej dokupie jak juz bede wiedziala co u mnie najlepiej sie nosi. Choc z drugiej strony wszyscy ostrzegaja, zeby nie kupowac za duzo bo dzidzidza szybko wyrosnie.
Z kosmetykow: oliwka i mydelko dla niemowlaczkow Johnsona, chusteczki Pampers, patyczki do noska, krem z cynkiem (sudokrem), chusteczki-myjki do ciala, jeszcze musze kupic szczoteczke(musi byc miekka).
Apteczka: gencjana do pepka, rumianek (do przemywania oczek), sol fizjologiczna, termometr, musze jeszcze dokupic-paracetamol w czopkach 50 mg. To bylo by wszystko z tych mniej waznych rzeczy, ktore mozna kupic dwa dni przed porodem (jak twierdzi moj maz)
No a to co najwazniejsze jeszcze musze wybrac-czyli lozeczko (chyba jednak kupie drewniane) i wozek (nie mam wcale pomyslu).