• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

reklama
a oto do kompletu z lozeczkiem (w promocji za darmo) byl stolik do przewijania tylko musze dokupic przewijak i skrzynia na zabawki :))))

Monia12-No ja juz ciuszkow chyba nie bede kupowac. Poki co nagromadzilam: 3 spioszki, 6 body, 3 pajacyki, 6 par spodenek (krotkie i dlugie), 4 bluzeczki, 3 kaftaniki, 2 sukieneczki, 2 czapeczki, 5 par skarpetek, 2 pary bucikow, sliniaczki. Chyba narazie starczy. Mam to w roznych rozmiarach dla dzieci w wieku od 0 do 3 miesiaca. Najwyzej dokupie jak juz bede wiedziala co u mnie najlepiej sie nosi. Choc z drugiej strony wszyscy ostrzegaja, zeby nie kupowac za duzo bo dzidzidza szybko wyrosnie.

Z kosmetykow: oliwka i mydelko dla niemowlaczkow Johnsona, chusteczki Pampers, patyczki do noska, krem z cynkiem (sudokrem), chusteczki-myjki do ciala, jeszcze musze kupic szczoteczke(musi byc miekka).

Apteczka: gencjana do pepka, rumianek (do przemywania oczek), sol fizjologiczna, termometr, musze jeszcze dokupic-paracetamol w czopkach 50 mg. To bylo by wszystko z tych mniej waznych rzeczy, ktore mozna kupic dwa dni przed porodem (jak twierdzi moj maz):-D

No a to co najwazniejsze jeszcze musze wybrac-czyli lozeczko (chyba jednak kupie drewniane) i wozek (nie mam wcale pomyslu).

inne niestety. rzadko co tutaj jest takie samo :(((
izka01 do pepka polecam spirytus 70% - kupujesz taki co ma 95% i mieszasz z woda w odpowiedniej proporcji. bardziej skuteczny!! a do przemywania oczek tez stosowalam najpierw rumianek (ale za duzo jak dla mnie problemu codziennie swiezy itp) dobra jest takze sol fizjologiczna do oczu - oczywiscie przemywamy w kierunku od skroni do nosa. pozdro!!!

no zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu:-) niestety tu gdzie mieszkam jest inaczej niz w Polsce wiec troche musze bazowac na intuicji. spirytusu nie widzialam w sklepie ale moze przeoczylam, a gencjane widzialam. rumianek mozna tez dodawac do kapieli, lagodzi podraznienia itd. Sol fizjologiczna tez dobrze miec-moja siostra mowi ze dobre na katar-wlewala kropelke i potem patyczkiem czyscila nosek, podobno daje duza ulge. Ja jestem troche bardziej spanikowana niz inni bo jestem sama na koncu swiata i bede mogla liczyc tylko na siebie (no jest jeszcze moj maz ale on jest juz totalna zielenina:-) )ale mam nadzieje ze sobie poradzimy.

Izka01 a gdzie teraz mieszkasz? Widze ze nie jestem sama na koncu swiata gdzie polowy rzeczy nie ma:szok: Gencjana-nie wiedzialabym jak to wyglada i do czego sluzy w Polsce a co dopiero tutaj;-)

Hej dziewczyny...Jesli moge cos jeszcze doradzic to kosmetyki HiPP...Ja uzywam od prawie samego poczatku i sa naprawde swietne...Dodam jeszcze ze sama przeszlam na plyn do kapieli...Nadaje sie rowniez do higieny intymnej...Nic nie podraznia i nie szczypie...Kupcie dla siebie na sprobowanie...Co mnie sklonilo rowniez do tego zakupu to to ze w testach co zaznaczone jest na opakowaniu wyszly bardzo dobrze...Jako jedyne z kosmetykow maja ten znaczek...(Öko test) Polecilam ta serie u nas czerwcowkom i duzo mam przeszlo na ten kosmetyk:-)

Jak mi cos jeszcze wpadnie do glowy przylece Wam oznajmic:-)

Aha ...jak juz tak lubicie zakupki to polecam kupic wiekszy zapas pieluszek ettrowych i kilka takich ladnych flanelowych...Te flanelowe late sluza super jako przykrycie...Bo sa takie w sam raz...Pod polarowym kocykiem czesto za goraca...Ja tak tu wszystko z wlasnego doswiadczenia:-D
A tetrowe czasto ida do prania bo albo dziecku sie uleje i wytrzemy,moja niunia tetrowa pieluszke ma jako przytulanka...itp itd...:-)

reklama
Dzięki Patrycjo za rady.

Co do zakupów to ja mam nadzieję jutro zamówić łóżeczko i komodę. :-) I wtedy się zacznie :-D (tylko cicho-sza, nic nie mówcie mojemu ukochanemu)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry