• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Efilo-u nas na czerwcowkach dziewczyny niektore mialy bujawke...Ja kupilam lezaczek bo latwiej jest w nim dziecko przemieszczac...Np w kuchni stawialam w lezaczku na szafce mala a sama gotowalam obiad...Ale jesli masz wielka kuchnie to moze byc bujawka:-)

reklama
Czesc dziewczyny! No wiec tak: Asylan ja jak najbardziej jestem za koszykiem. Sama dostalam w prezencie na gwiazdke jako pierwsze ze sprzetow dla dzidziusia od meza. Uwazam ze sie przyda! To znaczy my mamy duzy dom, dwu pietrowy, na gorze sa sypailnie (miedzy innymi nasza i pokoj dzieciecy). W pokoju dzieciecym bede miec lozeczko a ten koszyk na pierwsze miesiace bedzie w sypailni na noc w razie jakbym miala dziecko ze soba, a jak pojde na dol do living roomu czy kuchni a dziecko spi a nie chce go zostawic to wlasnie zabiore w tym koszyku. Maz wybral super, bo jest taki nie szeleszczacy jesli tak mozna powiedziec:tak: z bardzo dobrym materacykiem-pianka w srodku, kocykiem i podusia i misiaczkiem do kompletu. Wszystko sie zdejmuje i idzie latwo wyprac. Ja uwazam ze super!!! Jesli chodzi o bujaczek czy ten lezaczek to u nas sa w dobrych cenach ze nawet jesli sie nie bede mogla zdecydowac ktory chce to kupie oba i nie zbankrutuje:-D .
Asylan ja akurat mieszkam w dosc cieplym stanie wiec deep freeze nie mamy:-D :-D

Izka01 jeszcze nie rodzilam, to moje pierwsze dziecko, jednak duzo kolezanek rodzilo niedawno wiec mialam okazje byc w szpitalu gdzie bede rodzic i widziec jak to wszystko wyglada. Musze wam powiedziec ze jestem mile zaskoczona. Super pokoje jednoostobowe, lozeczko dla dziecko pierwszej klasy, prywatna lazienka itd. Szpital jest nowiutki i 5 min ode mnie z domku wiec sie ciesze! Izka01 o wozkach i "sprzatach" napisze ci pozniej z domu ale jak narazie moge ci powiedziec bys popatrzyla online np. na walmart. W sklepach maja syf ale na necie bardzo duzo wyboru i w bardzo dobrych cenach. Tak samo target online i babysrus. A w ogole w ktorym stanie mieszkasz?

Patrycjo
gdyby była konieczność to zawsze mogę nosić w foteliku (choć dziecko za długo nie powinno w nim przebywać) a poza tym ten bujaczek jest w miare mobilny (raz na jakiś czas oczywiście) a ja kuchnie mam otwarta więc się na pewno zmieści.

Blanes,
wiesz ile jest tych infomacji które trzeba naraz wchłonąć. Potem głowa puchnie od nabytych wiadomości. To tak tytułem wstępu, żeby się wytłumaczyć, bo ja nie pamiętam skąd przysmyczyłam ta informacje.
Wszystko co zostało w mojej głowie to: ortopedzi zalecają żeby dziecka nie przetrzymywać w foteliku dłużej niż 2 godziny 'jednym cięgiem' bo to nie jest optymalna pozycja dla młodego kręgosłupa (dziecko nie leży płasko). Z tego co pamiętam było to a propos zapinania fotelika do podwozia wózka i wożenia go np. po sklepach.
Nie mam bladego pojęcia czy to było przesadzone, ale brzmi całkiem sensownie - przynajmniej w kontekście spania dziecka w domu. Bo z wożeniem po sklepach nie mam zamiaru się stosować - nawet chce sobie specjalnie wózek do tego kupić :-)

No w sumie racja, że dziecko nie leży na płasko w foteliku ale w tych leżaczkach też chyba nie ma takiej możliwości. Jedynie to chyba zostaje taki koszyk, ale w nim to się będzie dzidzi nudzić bo świata nie widać :confused:. Kolejny problem do zgryzienia ;-).

wlasnie mysle o tym koszyczku na pierwsze 2-3 miesiace bo dziecko lezy plasko a w foteliku czy lezaczku jest wygiete. lezaczek + bujaczek w jednym mamy ale dla tak malego dziecka wydaje mi sie nieodpowiedni (choc nie sprawdzilam od jakiego wieku go polecaja hmmm). dziecko male i tak nie widzi za duzo (tylko wyrazne ksztalty czarne czerwone zolte a wodzic za czymkolwiek wzrokiem umie jak skonczy 2miesiec) a to ze ma sufit nad soba a tam jest lampa to juz go zajmie na jakis czas dopoki nie stwierdzi ze sie zdrzemnie. aha no i ten koszyk moge postawic na stole gdy robie obiad a lezaczek ma bieguny ktory sie slizgaja przy kazdym ruchu dziecka wiec tylko na podlodze moze stac. w nocy dziecko tez moze spac w tym koszu tak jak pisze monia jesli mamy urzadzony pokoik dla dziecka ale wygodniej nam karmic gdy dziecko spi z rodzicami w pokoju to ten koszyk jest idealny!!!! nie ma ryzyka ze sie przygniecie dziecko w czasie snu gdy spi z rodzicami w lozku. poza tym dziecko lubi takie male przestrzenie (czuje sie jak w brzusiu) i lubi sie przytulic do czegos. dlatego tez przez pierwsze miesiace Cyrylka spala w rozku cala opatulona i to jej pasowalo!!! zobaczymy jak teraz sie sprawdzi ale madre ksiazki wlasnie mi podpowiedzialy ze dzieci lubia byc opatulone i sie przytulac :))))

Asylan ja jestem cala za tym koszykiem, wkleilabym fotke mojego ale chyba jeszcze nie wiem jak:szok: Tak jak piszesz koszyk jest super, zastepuje lozeczko w czasie kiedy nie chcemy zostawiac dziecka w pokoiku. Koszyk bardzo poreczny, latwo go zabrac gdziekolwiek sie idzie bez obaw ze dzidzia sie obudzi. Moj ma bardzo fajne "uszy" do noszenia-trzymania. A znow on nie jest taki maly ze napewno na pierwsze miesiace wysarczy. Ja tam uwazam ze jest super!!!:-D Bardzo mnie sie podoba!

reklama
Z najwiekszą dumą i satysfakcja ogłaszam że się przełamałam i zakupilismy pierwsze ubranka dla naszego Eryka. Rękę do owego czynu przyłożyli ciocia Nice, wujek Mouse i tata Kot:)) a oto efekty- 3 pajacyki, 4 body, 2 pary skarpetek, koszulaka i mój faworyt kombinezon roboczy :PP

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry