• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Sorga
śpiworek suuuuper sprawa. Nie zawinie sie, nie przydusi, dzidzius sie nie odkryje, nie odkopie, a w przeciwieństwie do rożka NIE ogranicza ruchów. Zobacz jakie one są szerokie na dole - specjalnie żeby te małe nózie miały gdzie fikać :-)

Asylan
Mamas & Papas oglądałam w weekend w Wawce. Śliczniusie, ale niestety w Polsce nie na kieszeń przeciętnego wyjadacza chleba :-(

reklama
Dziewczynki
Jeszcze jedna sprawa. Zamówiłam mebelki w piątek. Nie wiem czy zdążyłam się pochwalić.
Niemniej jednak wyniosłam z tego lekcję którą chcę się z Wami podzielić: Nie ma co czekać do ostatniej chwili ze wszystkim!
Okazało się że mebelki ZACZNĄ się produkować w Drewexie gdzieś w połowie marca. Więc pewnie w kwietniu je dostane :eek:
Moja znajoma pojechała po wózek w ten weekend: czas oczekiwania miesiąc.
Pomyślcie o tych 'dużych' sprawach wcześniej. Bo wszystko co się wydaje dostępne od ręki, wcale takie w rzeczywistości nie jest.
Zresztą już to przerobiłam przy moim pierwszym zakupie: jak chciałam kupic w sieci fotelik, ktory wszędzie był zaznaczony jako dostępny. Jak się potem okazało - nigdzie go nie było.

Efilo-swieta racja-kupuj wczesniej. Ja stwierdzilam ze do konca miesiaca musze wybrac wozek i lozeczko, potem z takim balonem przed soba nie bede miala energii no i zawsze trzeba pamietac ze moze sie porod przytrafic wczesniej.

hmm tutaj raczej nie ma problemu z kupnem jesli bierze sie co jest w sklepie a na zamowienie jakis upatrzony towar to nie wiem ale pewnie tez sie czeka...

co do spiworkow jeszcze to mozna ich uzywac od kiedy dziecko ma 4.5kg i gdy glowka nie jest w stanie przejsc przez otwor. na poczatek mysle rozek a potem spiworek. jest on wygodny gdy dziecko duzo sie rozkopuje. nie trzeba wstawac w nocy i sprawdzac czy jeszcze ma kocyk/kolderke na sobie no i dziecko nas nie budzi ze mu zimno. ale zalezy bo sa i dzieci ktore sie nie rozkopuja. moja Cyrylka strasznie kopala (na poczatku probowalam ja przykrywac kolderka zrobiona z rozka i juz po godzinie byla wykopana i ryczala i spredzalam kolejna godzine zeby ja uspic. wtedy zdecydowalam sie na spiworek. teraz nie wiem jak bedzie ale wole dmuchac na zimne :)

Izka01 ja tez lubie Target i Ross-a ale TJMAxx i Marshalls to tez moje ulubione. Musisz koniecznie tam zajrzec, podobne ciuszki maja do Rossa tylko wiekszy wybor, jakies takie lepsze i w ogole... Wiesz czasem w Rossie maja takie przebrane itd. A w ogole to napisz mi czy kupujesz wszystko na rozmiar newborn czy ten 0-3????:confused:
Ja mam wiekszosc 0-3 ale jak mala urodzi sie malutka czy w ogole w pierwszych tygodniach te 0-3 beda za duze i chyba musze zaczac kupowac troche tych newborn. Z drugiej jednak strony wydaje mi sie ze jesli sie urodzi duza i w ogole nie zalozy newborn to co?? kurcze sama nie wiem:confused: daj znac co myslisz itd.

Asylan spiworek fajny i moze pozniej pomysle i tez jeden kupie ale u nas w tym czasie co mala sie urodzi sa NIEBOSKIE upaly, normalnie zar z nieba wiec jak narazie nie mysle o takich grubych rzeczach. U nas nie klimat na takie "kocyki":-D Ale znajac zycie na zime pewnie jeden jej kupie...

Monia12-butki cudne. Jesli chodzi o te rozmiary to ja wiekszosc kupilam w rozmiarze 0-3 (a nawet 3M i jedno 6M) ale mam tez spioszki i body dla NB (na samiutki poczatek). Lepiej jednak miec wieksze niz za male, tak mysle. Rekawki zawsze mozna zawinac, a w spioszkach najwyzej bedzie dziecku luzniej. Masz juz wozek i lozeczko? Ja sie mecze i kiepsko mi idzie, szczegolnie z wozkiem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry