reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

ja zakupiłam dwie zmiany poscieli i 3 prześcieradła, na razie na pewno starczy bo przy małym dziecku sporo się pierze i nadąże wyprac jedną dopóki druga sie nie ubrudzi i jak mówiłyśmy, na początku to raczej dekoracja niż faktycznie użyteczna rzecz jest:)

reklama
Sorga
do sierpnia faktycznie cieplutko. Pytanie jak będzie na samym początku - tzn. maj/czerwiec :confused:
Bo ja w rozmiarze 56 nie mam żadnych ciepłych rzeczy - sama bielizna właśnie!!

Efilo potrezbujesz coś na wyjscie ze szpitala, ale tu najprawdopodobniej masz śpiworek:) a jak juz dojedziemy do domku to na spacery nie zabiera sie dzidzi az do okolo 3 tygodnia, a to juz na bank bedzie po połowie czerwca... i rozmiar większe:p wczesniejsze werandowanie masz pod kocykiem czy w spiworku, myślę że czas akurat na przyjscie naszych dzieci na świat mamy idealny:D

Efilo zgadzam się z Sorgą.
Ja też nie mam nic ciepłego w rozmiarze 56 ale w razie czego, zawsze można założyć spodnie/bluzę 62 - a takie już mam :-) Podwinięte rękawki i nogawki są słodkie :-D

Dzięki za info Dziewczynki.

Pytanie jeszcze jakie urodzą się nasze dzieciaczki. Jak będą malusie to w 62 się utopią. A jak większe to 56 może w ogóle się nie przydać:-)

tego to się nie dowiemy na 100%, dopóki się nie pojawią przy naszym boku:-) tak więc nawet znając wcześniej płeć, czeka nas niespodzianka:tak:

nie zgadzam sie Sorga. na spacerki juz mozna po kilku dniach wychodzic zwlaszcza jak jest cieplo. a nawet powinno sie wychodzic. ja w listopadzie (bylo zimno brrr) juz po tygodniu od urodzenia wystawialam Cyrylke na balkon w wozku ubrana tak jak na spacerek a jak juz miala 2 tygodnie to normalnie na 2 godz na spacerek - spala od razu :))) jak bedzie ladnie to juz po kilku dniach nawet jak wrocicie ze szpitala zacznijcie dzidzie werandowac :))) ide przebrac kupe Ciri

troszkę się przeraziłam tymi 3 tygodniami w domu:szok: zwłaszcza w czerwcu. co do werandowania to rozumiem, że jak nie mam balkonu, otwieram okno? z resztą jak siedzieć w domu przy zamkniętych oknach, jeśli jest ładnie (jak jest upał to rozumiem nawet zasłonięt zasłony, bo się go nie wpuszcza do domu) eh... widzę, że sporo przede mną

asylan, wszedzie gdzie czytałam tak było napisane, że nie można tak od razu... ale myślę że to będzie indywidualna sparawa i zawsze można poradzić się lekarza. Z drugiej strony ty masz praktykę, a ja tylko teoretyzuje na razie:DD

reklama
No i ja dodam swoje dwa grosze:-D
Ja zawsze slyszalam ze dziecko po przywiezieniu do domu powinno zostac w srodku do okolo tygodnia. Jesli jest lato czas ten mozna skrocic. Potem jak najbardziej polecane sa spacerki itd oby nie od razu w pierwszy dzien na 2 godziny czy cos. Nalezy przyzwyczajac dziecko aby od razu sie nie zaziebilo. Oczywiscie to sie odnosi do dzieci urodzonych zdrowych itd.

Do góry