• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

To i ja powiem, czego się doczytałam ;-) Dziecko do ok. 2 tyg życia nie posiada umiejętności regulowania temperatury ciała - tak więc, ostrożność co do spacerów nie tyle dotyczy pory roku (choć też) co stałej temperatury. Chodzi o to, żeby do czasu, gdy organizm dziecka będzie już samodzielnie reagował na zmiany temperatury otoczenia, unikać takich sytuacji. Rozumiem, że te zmiany to np. gwałtowne przejście z nagrzanego słońcem trawnika do głębokiego i chłodniejszego cienia - dla kilkudniowego maluszka może to stanowić spore wyzwanie.

A wracając do tematu wątku ;-) KUPILIŚMY PIĘKNY FOTELIK!!! :-) :-) :-)
Jest śliczny czerwony - istne ferrari :-D
W ogóle, jestem bardzo zadowolona - kupiliśmy pościel, na którą czaiłam się na allegro już dawno - znacznie taniej niż najtańsza opcja allegro :eek: To Feretti - zestaw 3 i 5 sztuk (czyli z wypełnieniami) i wyszło kilkadziesiąt złotych taniej! I tak właściwie ze wszystkim - miałam spisane ceny z allegro (te najniższe) a sklep je przebił!
Więc z czystym sumieniem polecam Hurtownia Chaber. Opłacało się nawet wliczając benzynę na dojazd :-)

reklama
tak jak pisze monia stopniowo nalezy wydluzac czas. na pierwszy raz ubralam ja cieplo i otwarlam okno na szerok na 15 minut potem na balkon tez cos kolo tego i tak co dzien dluzej a po tygodniu juz do wozka i na dwor. ja tez przed porodem czytalam o dwoch tygodniach ale polozna mi powidziala ze po kilku dniach moge zaczac werandowanie!!! jakbyscie chcialy wpasc w przerazenie to tu male dzieciaczki - jak na moj gust pierwszy miesiac juz - ubieraja tylko w body i siup na spacer - zero skarpet zero czapki - jak to zobaczylam pierwszy raz brrrrrr. bo mi bylo nie za cieplo.... ale wiecie co??? tutaj rzadko kto jest przeziebiony czy ma grype. od malego sa zahartowani... tylko jakos mnie to nie przekonuje jeszcze zebym tak sama robila.

Asylan u nas identycznie! kolezanka w pracy rodzila 3 miesiace temu i co przyniosla malego do pracy to zawsze bose nogi i bez czapeczki, a jak sie pytam dlaczego nie zaklada to ona na to ze po co bo przeciez ma cieple nogi a zreszta nie lubi... Dla mnie to zadne wyjasnienie ale tu akurat tak jest, zima czy lato.

A ja znow dzis zaszalalam, zaraz wam wkleje co kupilam:-) :-)

i co sadzicie??

172174

198049

204209

Monia no piękne! :-)
Ja już odruchowo jak widzę sukieneczki to myślę "to nie dla mnie - gdzie autka?" :-D
To Wam pokażę moją pościel - bo straaasznie mi się podoba :zawstydzona/y:
174015933

i rożek
173034913

Cieszę się, że Wam też się podoba - już robię reklamę ;-)
Firma Feretti pościel Sun Flower Orange. Ja kupiłam zestaw 5 szt. (wypełnienie kołdra i poduszka, poszewka na kołdrę i poduszkę i 3-częściowy ochraniacz) za nieco ponad 170zł (dostałam kilka zł zniżki, dlatego nie znam ceny), 3 szt. (poszewki + ochraniacz) za 124zł i rożek za 32,50zł (bez wkładu kokosowego). Nie jest tanio, ale to świetna jakość :tak: Opisy materiałów i wypełnień znajdziecie w necie - np. na allegro. A wybór wzorów i kolorów jest spory - i większość mi się podoba :-) Jeszcze tylko muszę znaleźć fajne prześcieradła :-)

reklama
Esia bardzo mi się podoba twoja pościel i zajrzałam tez nz strone chabra w grójcu i oni tam mają wspaniałe komody, dokładnie taką co ja chce i nawet z księżycem do Radka VII będzie pasował bo tam też księżyc, wysłałam im zapytanie ale może pamiętasz ceny tych komód? ciekawe czy wogóle mi odpowiedza bo pytałam tez o możliwość transportu do Szczecina:szok: Walnieta sobie pewnie pomyślą hihihihi. Daj znać Esia jesli chociaz orientacyjnie pamietasz. Jak mi nie wyjdzi eto po komode po prostu chyba pojade do Berlinskiej IKEI:dry: i kupie cokolwiek:(

monia, twoje zakupki jak zwykle super udane:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry