reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Jasne! Ale to pewnie dopiero koniec kwietnia lub początek maja. Zobaczymy jak im pójdzie produkcja :happy:

Byliśmy dziś w sklepie o którym pisała Dzagud - faktycznie, duży wybór wózków (moim zdaniem nawet większy niż na Targówku). Kupiliśmy poduszkę "zdrowy sen", fajową szczoteczkę do łebka, wkład kokosowy do rożka i jeszcze obejrzeliśmy łóżeczka (m.in. właśnie Radka), komody (kilka np. Drewexu nawet mi się podobało - miały szuflady! - ceny ok. 600zł), pościel i mnóstwo innych rzeczy :-)

reklama
A propos dywanów, u mnie w domciu też gołe panele. Chciałam kupić dywany, ale ciężko się nad tym teraz zastanawiam. Dokładnie to po przeczytaniu artykułu, że właśnie panele są najlepsze do pokoju dziecięcego ze wzgl. na łatwość utrzymania ich w czystości. Dywan jest mięciutki, ale też planuję kupić kojec tak jak Esia, więc może lepiej zainwestować w coś innego:confused:

Kachasek ja z wielu powodów nie jestem specjalnie "materiałowa" ;-) Jakiś czas temu obserwowałam córeczkę znajomych - mała leżała na podłodze na kocyku i macie edukacyjnej, ale tylko teoretycznie - w praktyce turlała się dokładnie po całym pokoju :eek: Ja nie wiem jak przy 2 futrach miałabym tak dbać o czystość podłogi :baffled: Poza tym, kojec ma wielką zaletę - dziecko dorwie w nim tylko to, co mu tam włożę ;-) Więc nie zje mi płyt cd, nie wydłubie guziczków z pilota i nie sprawdzi czy aby na pewno pod komodą nie ma kociego futra :-D Zrobi to dopiero jak je z kojca wypuszczę :-D :-D :-D

Sorga z opisu tego rożka nie wynika czy jest miękki czy usztywniany :confused: Generalnie rożki dzielą się właśnie tak - z tym, że część miękkich (np. feretti) ma opcję włożenia usztywnienia kokosowego do takiej specjalnej kieszonki. Niestety, nie widzę czy Twój też taką ma.
Rożek miękki po rozłożeniu jest po prostu kołderką.

A jaki laktator wybrałaś? Ręczny czy elektryczny? Bo ja za cholerę nie mogę się zdecydować...:sick:

ręczny, i tak na śpiąco nie sciągamy :-D samo się nie ściagnie znaczy wiec nie ma specjalnej różnicy:) to moje cycki zesztą wolę sama a nie żeby maszyna;-)

No właśnie ja mam już głowę kwadratową od sprzecznych opinii :baffled: Np. moja znajoma klęła na ręczny na czym świat stoi i dopiero pożyczony ze szpitala (elektryczny) uratował jej karmienie. Tylko ceny elektrycznych są z kosmosu...
No nic - może kogoś naciągnę? ;-)

Sorga my to chyba wszystko u tych samych sprzedawców kupujemy :tak: a z jakiego materiału ten rożek, zadowolona jesteś? bo ja narazie jestem na etapie oglądania :-) i właśnie u tego sprzedawcy chcę kupić całą pościel.
Esia jak utrzymasz dziecko w kojcu to złożę ci wielki pokłon. Niestety w rzeczywistości troszkę wieksze dziecko długo w nim nie wysiedzi i możesz być pewna, że upomni się o prawo do "wolności" :tak:

Ja wybrałam ręczny laktator Avent. Słyszałam o nim dobre opinie. Natomiast odradzam wszystkie laktatory z tzw "gruszką", bo są do niczego.

reklama
Jola jasne, że do przedszkola to go w kojcu nie utrzymam - chodzi mi o okres raczkowania, jeżdżenia na pupie i generalnie nauki chodzenia :tak: Moja siostra 10 lat temu tak właśnie została przytrzymana i sprawdziło się świetnie. Czy mi się uda - oby ;-)

A o tym ręcznym Avent właśnie dobre rzeczy piszą... Zastanawiam się nad nim...

Do góry