reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

aha! dobrze wiedziec:tak: :-) No wiec ja kupilam taki 3-pak takich wlasnie tylko nie wiem czy to sie nazywa kaftanik czy bluzeczka:szok: :-D No wiec sa jakby kopertowo zakladane z przodu na trzy zaczaski. Z takiej cieniusienkiej bawelenki ze prawie przeswieca. A kupilam te bo mi powiedzieli ze zanim pepus odpadnie to sa najlepsze bo nawet body moze obcierac jak jest ciasno. A w ogole te kaftaniki-bluzeczki nadaja sie jako bluzeczka pod sukienke czy cos by tylko wystawaly rekawki.

reklama
To wyobraźcie sobie, że przyjaciółka od której 90% tych rzeczy dostałam dziś wpadła do mnie pożyczyć aparat na chrzciny swojej Zuzi i powiedziała że zrobiła dokładny przegląd i jak będzie oddawać aparat to mi jeszcze trochę rzeczy podrzuci. A w ogóle to ostatnio była w sklepie i widziała tak śliczne body, że nie mogła się powstrzymać i kupiła je dla mojej Madzi.:eek: Szkoda że mieszkanie i meble nie są z gumy....:baffled:
Miałam jeszcze jechać do szwagra i zabrać rzeczy po jego córce, ale muszę się teraz jakoś dyplomatycznie z tego wyplątać bo co ja z tym zrobię????

Dzagud czyli masz wyprawkę jak dla bliźniaków:-D
ja dzisiaj dokupiłam 2 pary spiochów i do tego po kaftaniku - rozmiar 56, ale nie są takie maciupeńkie jak niektóre z tych co widziałam. spytałam sprzedawczyni, czy często się zdarza, że 56 jest za małe, a ona na to, że prawie nigdy, więc jej zaufałam:tak:
i pokazała mi jeszcze super wyprawkę (7 części), ale juz troszkę szkoda mi było kasy, chociaż 60 zł za taki komplecik to nie drogo:tak: może teściowa w końcu pomyśli, albo jej podpowiem...

reklama
Olla
pajacyk i śpioszki nie są tak samo wygodne dla dzidziusia. Bo do śpioszków musisz użyć bluzeczek albo kaftaników, które mają tendencję do podwijania się na pleckach.

Sorga,
ja też nie kupowałam kaftaników - preferuje body.

A co do kikutka - słyszałam że zabezpiecza się go gazikiem. Ale jak trzeba będzie zakupić kaftanik na ten pierwszy tydzień, to pewnie że kupie co by się niunia nie męczyła. Zobaczymy co nam powie położna na szkole rodzenia.

Do góry