• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szansa na ciążę

Witam od listopada 2017 roku biorę tabletki antykoncepcyjne vines. Przez ten cały czas nie ominęłam żadnej tabletki. Ostatnio zdecydowałam się z moim chłopakiem aby on skończył we mnie. Było to dokładnie w środę 20.02.2019 roku. Pech chciał, że następnego dnia w czwartek zapomniałam tabletki i zorientowałam się dopiero w piątek kiedy miałam brać następną wzięłam wtedy dwie. Od tego czasu nie uprawialiśmy seksu aż do dzisiaj, ponieważ zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wskazał jedną kreskę. Jakie są szansę ze mogę być w ciąży? Dodam że boli mnie tak jakby jajnik ale to może być moja psychika bo już kiedyś tak miałam coś ala urojona ciąża. Proszę o odpowiedzi mam dopiero 20 lat i jednak nie chciałabym mieć jeszcze dziecka. Nie czuję się gotowa.

reklama
Przy pominięciu tabletki najlepiej stosować dodatkowe zabezpieczenie. Zapomniałaś jednej więc i szansa na ciąże jest. Poczekaj aż będziesz miec krwawienie z odstawienia i wtedy zrób test w wypadku jeżeli jednak się nie pojawi.

Przeczytaj ulotkę od tabletek!
W moich jest napisane, żeby absolutnie nie brać dwóch naraz i w przypadku pominięcia jednej nie robić przerwy 7-dniowej, tylko wziąć drugie opakowanie od razu po pierwszym...

Zapomniałaś o tabletce już po stosunku, od tej zapomnianej trzeba się dodatkowo 7 dni zabezpieczać a na zdarzenie przed tym przecież wpływu nie masz. Plus test negatywny - nie stresowałabym się w ogóle. Ja biorę belarę też dość długo i współżyję bez zabezpieczania innego ale na czas kiedy mam brać tabletkę mam codziennie przypomnienie w telefonie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry