reklama

Szczepic czy nie

Casablanca1234

Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny w poniedziałek jadę z córką(1.5 m-ca) na pierwsze szczepienie. Co sądzicie w ogóle o szczepieniach 5 w jednym, 6 w jednym lub każde indywidualnie?
Czy te szczepionki są w ogóle bezpieczne czy w ogóle warto szczepić dzieci, bo każdy mówi co innego?

reklama
U mnie syn ze wzmożonym napięciem, refluksem szczepiony był 5w1 - nic się nie działo. I też słyszałam opinie, że 5w1 jest mniej obciążająca.

Starszą córkę planowałam szczepić 6w1 i tak zaczęłam - i niestety dziwnie mi się po tym szczepieniu zachowywała - jakby "naćpana" była. Oczy jak 5zł i ogólnie nieobecna była. Dalej ją szczepiłam 5w1 i już takich atrakcji nie było.

Ze względu na wcześniactwo syn miał szczepionki refundowane, a córka ze względu na hipotrofię.
Dziękuję! Chyba jednak zdecyduję się na to 5w1, nawet jeśli nie będziemy miały refundacji. Jaki to jest obecnie koszt za 1 wizytą? Ok 200 zł?

reklama
No to nie wiem jaka idea jej przyświecała. Moze przy fizjoterapeutach ludzie są wylewni i kwieciscie opowiadają o tym, że zapłacili za 6w1 i teraz bujają się z rehabilitacją. Nasza fizjoterapeutka też się spodziewała, że dziecko będzie sztywne po szczepieniu a to się u nas nie sprawdzało.
Przepraszam, my mieliśmy jednak z synem Hexacima a nie Infarix Hexa. Hexa i Hexacima mi się pomyliło 🙈

No to nie wiem jaka idea jej przyświecała. Moze przy fizjoterapeutach ludzie są wylewni i kwieciscie opowiadają o tym, że zapłacili za 6w1 i teraz bujają się z rehabilitacją. Nasza fizjoterapeutka też się spodziewała, że dziecko będzie sztywne po szczepieniu a to się u nas nie sprawdzało.
Nie rozumiem. Po tej 6w1 rzekomo dziecko sztywne? I o co chodzi 1 szczepienie na 1 wizycie?🤔

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry