Silva niestety nie szybko uda mi się czegoś w tym temacie dowiedzieć. Oddzwonił dziś mój pediatra i powiedział, że z jego stan wiedzy nie pozwala mówić o wyższości Tetry ale on nie jest specjalistą od szczepień jak sam podkreślił. Powiedził, że jego przyjaciel właśnie spec od szcepień wraca z urlopu pod koniec sierpnia i wtedy dopiero będzie mógł udzielić mi konkretnej odpowiedzi.
Ponieważ mnie goni trochę czas (żłobek) i nie chcę zwlekać. To zdecydowałam szcepić osobno o-ś-r (Priorix- u nas bezpłatna) i ospa (Varirlix - dzieci żłobkowe mają refundację. Dzwoniłam po aptekach i w tych co dzwoniłam Tetra najtaniej 390zł!! więc te Twoje 290zł to i tak bardzo tanio.
Mrsmoon dziękuję, bardzo mi miło, choć to duże słowo że wróciłam... Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie.
Cóż tam takiego o tym prevenarze było? Ja nie mam Ani na fb, to nie zobaczę. Ja mam w domu Synflorix ale chciałabym Prevenarem , jak nie znajdę na niego chętnego to zaszczepię Synflorixem, bo nie wyrzucę 240zł. Jakby udało mi się choć połowę odzyskać to bym się zdecydowała na Prevenar.