reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

Nika, super, ze o to zapytalas, bo ja sama mam watpliwosci. Nie wiem czy szczepic na pneumo czy menigokoki C, bo kazdy mi mowi cos innego. Tez slyszalam i czytalam, ze te smiertelne przypadki zachorowan byly menigokokowe...wiec sama juz nie wiem...
Moze ktoras doswiadczona mamusia nam cos doradzi :confused:

reklama
Ja moge powiedziec na co szczepia w UK ale nie wiem czy cos Wam to pomoze bo tutroche inny klimat.
Wiec pneumokoki i meningokoki sa bezplatne i szczepia dzieci do 2 roku zycia bo uwazaja ze pozniej nie ma duzego ryzyka zachorowan.

Witam wszystkich.Od jakiegos tygodnia mam problem u synka.Chodzi o to ze w wieku 8 tygodni synek mial szczepionke przeciw gruzlicy.Byl kluty w raczke,od jakiegos czasu miejsce po szczepionce robilo sie zaczerwienione a od ostatnich 2 dni zauwazylam ze zbiera sie tam ropa.Dzisiaj przy kapieli wygladalo to gorzej i zaczela ropa wyciekac,niewiem czy takie moga byc objawy i czy powinnam sie niepokoic.Moze mialyscie podobna sytuacje i jak sobie poradzilyscie,bo ja w tej chwili nie niewiem nawet czym to przemywac.Prosze o rady.

U Hani również miejsce po wkłuciu się trochę paskudziło ale nie robiłam nic, niczym nie przemywałam i samo sie szybciutko zagoiło. Jeżeli masz jakiś wątpliwości to moze lepiej zapytaj pediatry ale jeżeli nie ma gorączki to chyba wszystko OK. Wierzyć - nie wierzyć ale moje kobitki w rodzinie zgodnie twierdzą, że jak zostaje blizna to znaczy, że szczepionka się przyjeła :confused:

Tak to jest ze szczepionkami na gruźlicę.Najpierw wygląda jak ugryzienie potem zaczyna ropieć.Ale to nic złego.Nie wolno tego miejsca niczym przemywać ani zaklejać:no: i trzeba przez jakiś czas uważać przy kąpieli by mocno nie zamoczyć,ale wszystko szybciutko na pewno przejdzie :tak: i zagoi się ładnie.

Dzieki dziewczyny za pomoc:tak:.Musze wam napisac ze w tej chwili mozna powiedziec ze sie goi.Jak dotad ze zauwazylam aby nadal saczyla sie ropa,w teraz wyglada to jak strupek i mam nadzieja ze na tym sie skonczy.Jednak dla pewnosci ide w poniedzialek do lekarza,poniewaz jakas bakteria sie przytlatala wiec zapytam rowniez o to:tak:.

witam
pare dni temu bylismy na pierwszym szczepieniu, i julia nie spi tak jak spala. budzi sie co dwie godziny w nocy (szok! ) a normalnie od 21 spala do 1.30-2.00 a pozniej pobodka ok 5.30-6.00 to teraz budzi sie z placzem co 2 godziny a czasem co godzine. i jest marudna . i to wszysto po tym szczepieniu :(
ale mam nadzieje ze jej niedlugo przejdzie to i powroci do normy....
jak u was wygladalo po szczepieniu?

dorka u nas po szczepieniu było ok. ( po pierwszym, bo po innym kiedy gorączkował, to był bardzo trudno:-().
kolejną sprawa, która zaburzyła nam nocny spokój są wyrzynające się ząbki:cool2:

U nas póki co to po szczepieniach była sielanka. Mała zachowywała się normalnie i spała tak jak zawsze. A teraz przed nami pneumokoki więc nie wiem jak będzie. A tak przy okazji ja biorę teraz antybiotyki, czy przez to mała musi mieć przesuniętą szczepionkę??

reklama
u nas po szczepieniach na razie też jest ok, Wiktoria ani nie gorączkje, jest spokojna i zachowuje się jak codzień

Do góry