reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Dziewczyny, a kiedy robi się takie dokładne pomiary narządów? Bo kurcze, nam nie zrobił. A ja byłam tak zaaferowana objawieniem się małej Księżniczki, że zapomniałam zapytać. Następna wizyta 9 listopada. 24 tydzień. Nie będzie za późno?
Może jeszcze gdzieś indziej pójdziemy w międzyczasie. Sama nie wiem.
Wagi też nie znam :/
Mi lekarz robił tzw "połówkowe" w 18 tc. Ale ostatnio powiedział, że na następnej wizycie znowu zrobimy pomiary dla porównania. A to będzie 27tc. Myśle, że to zależy od lekarza. Z tego co widać każdy ma swoje metody. Może własnie zrobi Ci w 24 tc. Generalnie chyba nawet powinien.

reklama
Hello :-)

Dzis mialam wizyte i potwierdzila ze to chlopczyk, oczywyscie nie daja 100% ale o dziewczynce nawet nie wspomniala tylko od razu powiedziala YOU WILL HAVE A LITTLE BOY . Wszystko w normie , wg scanu 20 tygodni i 6 dni :-)

:-)czesc dziewczyny:-) ja mialam wczoraj usg prenatalne......u Igora wszystko w porzadku:-) rosnie zdrowo i to najbardziej mnie cieszy.........pani doktor zrobila wszystkie pomiary..... lozysko wysoko na tylniej scianie,zbadala dokladnie serduszko komory prace serduszka zastawki,przeplywy............sprawdzila czt pepowinka jest trojdzielna ...............widzialam dwie male 3.5 centymetrowe stopki:tak:i paluszki u raczek i uszka:tak:wazy juz 420gram:-D wiec to byla najmilsza wiadomosc dla mnie ze moj syn jest zdrowy i prawidlowo sie rozwija:tak:

Ja tez juz po wizycie...Kurcze musze ochłonąć :-)u męża w rodzinie same chłopy a u nas na 99% dziewczynka :-) Mąż jest tak szczęśliwy ze zaraz oszaleje...Jestesmy w szoku :-) 21/22 tydzień ciąży, malutka wazy 507g. wszytko w normie....u mnie nieco gorzej, wyniki krwi nadal zaniżone... musze dalej brac Żelazo...i mam okropna grzybice takze dostalam globulki....

i ja po wizycie :) wszystko ok, Stas skakał jak na trampolinie :) Szyjka sprawdzona na usg - idealna, lozysko coraz wyzej i generalnie ciąża rozwija sie jak najbardziej prawidlowo :) za 4 tyg usg a za 6 - usg 3d :)

reklama
, wg scanu 20 tygodni i 6 dni :-)

heheh u mnie jest 20 tyg i 5 dni :) Mowił Ci cos o kolejnym skanie?? czy to juz tez byl twoj ostatni???[/QUOTE]

Nikt mi nic nie mowil o kolenym scanie, tu w uk sa tylko 2, chyba ze cos sie dzieje. Ja prawdopodobnie bede rodzic w nottingham, wiec tam prywatnie pojde na scan ale tak ok 30tygodnia. Moja siostra rodzila w glasgow i miala tylko 2 scany :-)

Do góry