reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Dzwonilam do poloznej do szpitala i oczywiscie sie nie dodzwonilam ;/ nagralam sie na poczcie i pewnie bedzie jutro oddzwaniala. Ale uspokoilyscie mnie troche kobitki piszac ze macie podobnie. Ja w sumie nie mam tego duzo ale ciagle jest tam w srodku mokro..W srode jade do szpitala na obchod beda mi pokazywali jak wszystko bedzie wygladalo w czasie porodu sale itp wiec im o tym napomkne na wszelki wypadek.
P.S moja znajoma miala podobnie 2 tygodnie temu lec lecialo z niej troche bardziej pojechala do szpitala soprawdzili zapytali jaki tydzien i powiedzieli ze za godzinke bedzie miala synka na raczkach:)

reklama
olcia: Ja nie wiem jak to u Ciebie wyglada, ale ja mam taka wydzieline, ktora jest jakby mlecznego koloru. Nie wiem czy to czop zaczyna odchodzic czy jakis grzybek sie przyplatal :-( Przepraszam Dziewczyny za okreslenie (chce zobrazowac), ale za kazdym razem po wizycie w WC ta wydzielina jest troche jak katar z nosa na papierze. Wielkosci mniej wiecej ziarna kukurydzy. Nie ma niepokajacego zapachu, w zasadzie nie pachnie w ogole. W sumie to caly czas czuje ze jest mi mokro, ale z tego co wiem to pod koniec ciazy jest wlasnie wiecej wydzieliny tak jak pisala DorrisŁ.

Nie wiem czy pomoglam, ale tak to wyglada u mnie. I przepraszam za tak obrazowy opis :-)

olcia: Ja nie wiem jak to u Ciebie wyglada, ale ja mam taka wydzieline, ktora jest jakby mlecznego koloru. Nie wiem czy to czop zaczyna odchodzic czy jakis grzybek sie przyplatal :-( Przepraszam Dziewczyny za okreslenie (chce zobrazowac), ale za kazdym razem po wizycie w WC ta wydzielina jest troche jak katar z nosa na papierze. Wielkosci mniej wiecej ziarna kukurydzy. Nie ma niepokajacego zapachu, w zasadzie nie pachnie w ogole. W sumie to caly czas czuje ze jest mi mokro, ale z tego co wiem to pod koniec ciazy jest wlasnie wiecej wydzieliny tak jak pisala DorrisŁ.

Nie wiem czy pomoglam, ale tak to wyglada u mnie. I przepraszam za tak obrazowy opis :-)

mam identycznie :-p

witam po wizycie

na szczescie bez zmian, szyjka taka jaka byla takze 1cm, skurcze sa ale nie regularne takze wszystko wraca do normy

Mysia ja mam cos takiego od 3 miesiecy. Jezeli chodzi o badanie szyjki to ja nie chce zeby mi badali. Tego nie trzeba robic - chyba ze naprawde zajdzie taka koniecznosc. A przy porodzie dobra polozna bez sprawdzania szyjki wie na ile jest rozwarcie, patzac na ciebie i twoje reakcje :-)

A przy porodzie dobra polozna bez sprawdzania szyjki wie na ile jest rozwarcie, patzac na ciebie i twoje reakcje :-)

Hahahaha to mnie ubawilas.Wiedze ze w Londynie jakies czarne magie w szpiatalch i wrozenie z kuli chyba sie odbywa.Nie ma szans zeby polozna bez badania powiedziala czy juz mozna przec.Bez przesady.Powiem tyle ja dostalam skurczy z blizniakami dopiero przy 5 cm rozwarcia wiec nie daj sie badac i powodzenia...

reklama
Po pierwsze to nie rodze w londynie :-) a po drugie mialam spotkanie z dwiema dulami i obie powiedzialy mi to samo. Jedna z nich byla w stanach polozna przez 20 lat ;-) Ja tylko mowie czego nie chce zeby mi robiono, kazdy ma prawo do wyboru ;-)a nie kazdy wie ze ma ten wybor.
Zreszta ja nie mam zamiaru nikogo przekonywac, napisalam tylko to mi dule mowily i czytalam tez ksiazke Michaela Odenta takze z palca sobie tego nie wyssalam :)

Milej lekturki
http://sarahvine.wordpress.com/2010...-assessing-dilation-without-an-internal-exam/
moze sie przyda

Ostatnia edycja:
Do góry