reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
nie ma co się martwić o brak siary w ciąży , bo nie ma to żadnego związku z laktacją...

był tez niedawno temat anemii - a ja wczoraj doczytałam ,że dobrze jest podjadać rodzynki, jak się obniża hemoglobina...więc podjadam:) swoją drogą lepsze to niż cukierki;)

ja mam nie ciekawe więści
1) mam cukrzyce
2) gin stwierdził że dzidziuś ma coś z serduszkiem tzn inaczej ono wygląda niż powinno. Nie wiadomo czy jest faktycznie jakiś problem czy inny obraz. Jutro mam zadzwonić do kliniki w Łodzi i umówić się do specjalisty na USG płodu z uwzględnieniem naczyń śródpiersia ;-( po tym USG dokładnie będzie wiadomo co jest z dzidziusiem i jak będzie dokładnie wyglądać sytuacja po porodzie i gdzie będę rodzić . Mój gin powiedział że woli dmuchać na zimne bo wtedy możemy coś zaplanować , lub zawsze (a mam nadzieje że tak będzie ) dziudziuś będzie zdrowy i uspokoi nasze podejrzenia .

więc ogólnie dziś się zdołowałam , i to że przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1,5kg i że Lena jest nadal Leną jest teraz nie ważne.

Jutro będę dzwonić do Łodzi i się umawiać . za tydzień mam kolejne badania glukozy i oczywiście ścisła dieta cukrzyka .Jak znów będą złe wyniki to do gin wysyła mnie do specjalisty do Poznania i tam dalsze działania .

jedyne co mnie cieszy to że szyjka się uspokoiła i jest wszystko dobrze.

Delin Ona no lepiej pewnie dmuchać na zimne, może lekarz się myli i będzie wszystko ok widać na lepszym sprzęcie. A lepiej zawsze wykryć wadę wcześniej. W każdym bądź razie to trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze z Twoją córeczką.
A dieta cukrzycowa nie tak straszna. Jest nas kilka dziewczyn tutaj, chociaż ja mam najłagodniejszy chyba przebieg, ale jest do wytrzymania.

Też trzymam kciuki za córeczkę :)
A jeśli chodzi o dietę to naprawdę nie jest straszna :) Mówię to z drugiej strony, bo ja mam chyba największy rygor z jedzeniem i insuliną ;)

ja zauważyłam siarę tylko w jednej piersi bo byłam na szkole rodzenia i położna mówiła o sutkach i brodawkach i tak sobie jedną chwyciłam i ścisnęłam i wypłynęła kropelka ale niestety a drugiej nic
poczekamy zobaczymy

hihi widzę nie tylko ja ma fazę, ale ... wcześniej gdzieś chyba crazy mama napisała o tej siarze i tak cisnęłam codziennie, że i mi w końcu poleciała .... i każdego dnia leciało kilka kropelek ale tylko z jednej, aż do dziś ...leci już z obu, więc spokojnie kochana poleci i Tobie! :)

DELFINEK !!
kochana zero dołowania. Po pierwsze zobacz kilka mamusiek też tu ma cukrzycę a po drugie ... dobrze, że masz lekarza który dmucha na zimne! chyba nie chciałabyś, żeby nic nie mówił. Ja z racji wieku robię badania prenatalne przesiewowe w każdym trymestrze. W drugim w 22 tyg wyszło na usg w serduszku takie świecące punkciki ... niby jakas wada strukturalna, ale prawie w każdej ciąży ona wystepuje, niby ma w III zniknąć ... ide w srode na ostatnie juz USg okaże się ... ale j widze, ze lakarz dmucha na zimne to i ja jestem spokojna. Gdyby było cos bardzo niepokojącego to wiedz ze jestes pod fachowa opieką !!!! Głowa do góry !

Ostatnia edycja:
Delfin - po pierwsze bądź dobrej mysli - może okaze się , że to tylko wina sprzętu, a po drugie bardzo dobrze , że trafiłas na lekarza, który nie ignoruje problemów- dziś mozna leczyc wady już w łonie matki , a poza tym na pewno dobrze ,ze nawet jesli jakas wada jest to wiesz o niej od poczatku i możesz odrazu podjąc leczenie - a nie tak jak ja teraz - muszę z Kubą po kardiologach latać , bo dopiero po kilku latach ktos zauważył ,że ma dziurkę między komorami...

reklama
Delfin_Ona, właśnie doczytałam. Dobrze wiem co teraz czujesz, bo niewiedza i oczekiwanie na badanie i "wyrok" jest najgorsze i nawet słowa otuchy nie dają wielkiego pocieszenia (ja wtedy przeryczałam całą noc).
Trzymam kciuki, żeby to badanie USG nie potwierdziło tych podejrzeń i żeby z malutką wszystko było dobrze! Musi być dobrze!

Do góry