reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Delfin oby wiecej takich wiesci!!! Kamien z serducha! Wogole ciesze sie ze u pozostałych na badaniach wszystko dobrze, juz tak niewiele nam zostało :)
Moja w 30 tyg i 3 dniu wazyla 1780, ale dzidzie szybko rosna, moja w ciagu dwoch tygodni pol kilo wiecej miala, mysle ze teraz moga byc wieksze roznice bo i nasze dzieci urodza sie z rozna waga ;)

A moj suwaczek o dwa dni spieszy ;)

reklama
Delfin_Ona to oddychamy wszyscy z ulgą. Super, że masz dobre wieści :))
Ja byłam dzisiaj i ginka bo musiałam przyspieszyć wizytę ze wzgledu na jakąś infekcję. No i dobrze, że poszłam bo sie okazało, że jakiś grzybek mam. Dostałam tabletki na kolejne 12 dni.

Ja nie wiem ile wazy moje dziecko bo dawno nie wazyliśmy ale czuję, że sporo przybrała bo czasem jak leże na plecach to aż mnie cały brzuch boli, chyba gniecie mnie na wszystkie organy. Takie nieprzyjemne bóle mam ostatnio zwłaszcza po nocy jak mam wstac z łożka. Same centrum brzucha. Jakby mi skóra miała peknąć.

Mi suwaczek pokazuje ok. A ostatnio położna powiedziała, że liczy sie tygodnie od dnia w jakim przypada termin porodu, że ten tydzien przed terminem jest 40. A ja licze od pierwszego tygodnia po miesiączce wiec obecnie jestem w 33 ale skonczyłam 32 i 3 dni. Juz sama nie wiem bo mój lekarz mi tez tak w kartę wpisuje a to każdy inaczej widze. Wg położnej od środy powinnam liczyć bo w ten dzien przypada termin a ja licze od niedzieli bo w ten dzien dostalam ostatni @.

Mam nadzieję, że moja mała też zaraz zacznie nabierać cialka i będę mogła się pochwalić równie imponującymi wynikami wagowymi co Wasze dzidzie:happy2: W każdym razie będę miała okazję przekonać się o tym na kolejnym usg w poniedziałek.

A tak w ogóle to zgodnie z zaleceniami lekarza byłam dziś w szpitalu na ktg. Zapis na szczęście był prawidłowy, tylko zamiast 15 min trwał 30, bo małą złapała czkawka:-D Mała potrenowała przeponę aż miło, cały brzuch mi skakał:-D Widać wyjątkowo nie lubi tego badania, strasznie się wtedy kręci i teraz jeszcze ta czkawka (pewnie z nerwów:tak:).

Delfin_Ona- gratuluję pomyślnych wieści, wszystkie wiedziałyśmy że to się dobrze skończy:)

Dziękuję za rady w sprawie leczenia przeziębienia, mam nadzieję że uda mi się szybciutko tego pozbyć.

Witam kochane.
Ja wciaz funkcjonuje na lezaco, juz się chyba przyzwyczaiłam do tego ciągłego leżenia, cóż muszę trochę wytrzymać dla mojej córki. Wizyte mam we wtorek, mam nadzieje że moja szyjka się uspokoiła i będe mogła przynajmniej pojechać pojechać po jakieś rzeczy dla małej. Wczoraj mój mąż odebrał mi wyniki krwi i moczu - na szczęscie wszystko w porządku :) Także liczę na to że we wtorek będe miała dobre wieści. 3majcie mocno kciuki. Busiaki

Ja byłam dzisiaj u gina, szyjka OK, serducho pięknie bije, ciśnienie też w porządku, (przytyłam 1,5 kg w 4 tygodnie) więc ciąża jest OK, za 2 tygodnie USG, te badania mnie bardziej stresują.

ja byłam wczoraj na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia i doktorka mówiła o szczepionkach na wzw b niestety nie zapamiętałam nazw :(
ogólnie temat był taki że są różne rodzaje oni na stanie mają jakąś ale jak chcemy jakąs inną to możemy przynieść
chciałam się zapytać która wg was jest najlepsza?

Neta w pierwszej dobie szczepią Ci dziecko bez względu na szczepionkę czy potem będzie skojarzona czy nie.
Pierwsze szczepienia potem to koło 6 tygodnia życia.

Lizzy0209 ja wiem tylko, że zamiast tej szpitalnej na żółtaczkę można przynieść ze sobą engerix - ponoć lepsza, bo bezpieczniejsze środki konserwujące. Jest ona na receptę, ale ponoć nie trudno receptę zdobyć. z tym, ze póki co jest ona niedostępna w naszym kraju do końca roku. A potem nie wiadomo.

Ewitka trzymam kciuki za USG .wiem co czujesz ,a przynajmniej po ostatnich zdarzeniach jestem w stanie sobie to wyobrazić . Co do przyrostu wagi to masz idealnie , w ciągu 4 tyg. 1,5kg. Dobrze że szyjka itp w porządku . Trzymam kciuki za resztę :) !

reklama
Delfin_ONA ciesze się że wszystko się pozytywnie wyjaśniło.:tak: Mam nadzieje dziewczyny że będziemy miały już tylko dobre wiadomości po naszych kolejnych wizytach:tak: ja czekam z niecierpliwością na swoją za tydzień;-)

Do góry