reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Anja to chyba teraz juz bedziesz odpoczywać i dasz sobie spokój z pracą, bo najwazniejszy jest dzidziuś!
Suseł nikt nie lubi, jak mu się dmucha dymem w twarz, zwłaszcza, że jest to teraz prawnie zabronione, więc tym bardziej włos się jeży na głowie. Kliniki Prywatne zawsze robią dobre wrażenie, bo maja wyższy standard i się za to płaci. Niestety są dobre tylko dla bezkonfliktowych ciąż. U nas np z cukrzycą ciążową do prywatnej kliniki juz cię nie przyjmą, a jak cos się dzieje to i tak odsyłaja na klinikę.
Mamy taka fajną prywatną klinikę Spes, miała refundowane porody z NFZ-u, pokoje prawie jak w domu, niestety zabrali im to, bo robili za dużo cesarek, sąsiadka miała tam dwie własnie z powodu wady wzroku. Moze dlatego ordynatorzy szpitali publicznych są tacy ostrożni w sprawach CC ze względu na kontrole NFZ, bo ci znajomi o których wczesniej pisałam - ona miała cesarkę 2 tyg po terminie bez próby wywoływania porodu- to w ich przypadku ordynator tez nie chciał słyszeć o takim rozwiązaniu przez CC, dopiero lekarz prowadzący wtrącił swoje 3 grosze i było tak jak on zarządził.
A ty Suseł masz zagrożenie odklejenia siatkówki, czy tylko wadę wzroku, że tak na ciebie ten ordynator naskoczył?
Ja teraz pewnie znowu będę skazana na salę 4-6 osobową o porodzie, najgorsze, jak okaze się, że mi dzidzię wywioza na Prokocim, a reszta mam będzie miała swoje dzieci przy sobie. Ostatnio po porodzie leżałam z trzema dziewczynami, ale tylko trzy doby, było bardzo sympatycznie, a za taka opiekę, życzliwość i troskę jaką miałam nade mną i dzieckiem bezinteresownie i za darmo nie zamieniłabym tej sali nawet na jedynkę.
Mysia, hydrocortyzon to steryd, często dodawany do maści na zmiany skórne (np skaza u dzieci), więc pewnie w niskim stężeniu nieszkodliwy.

Ostatnia edycja:
reklama
Anja no to teraz jak już wrócisz do domu to chyba musisz troszke zwolnić tępo... pamietaj, że Maleństwo najważniejsze :) trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy :)

Moniabir- poród i pobyt w pokoju 2-osobowym (bez względu na ilość dni) będzie mnie kosztował 1000 zł. W tym są wszystkie zabiegi, lekarstwa, opieka, rzeczy dla bobasa. Więc uważam, że na prawdę mało.

Ewitka- mam wadę na prawym oku -6 dioptrii, jest to wada sprzed ciąży bo w trakcie ciąży jeszcze poleciała w dół. Ryzyka odklejenia siatkówki raczej nie ma aczkolwiek oczywiście są w niej zmiany charakterysztyczne dla tak dużej wady. Ale w tym szpitalu wszyscy mają poglądy przeciwne cc- znajomej kazał rodzić naturalnie mimo, że kiedyś już odkleiła się jej siatkówka i miała w związku z tym operację... A to wskazanie uznali nie tylko w tej prywatnej klinice, mój lekarz prowadzący także to zaakceptował (sam mnie wysłał do okulisty), w innym szpitalu we Wrocławiu także nie widzę problemu. Ja to w sumie nawet wolałam tą cesarkę od porodu naturalnego chociaż teraz gdybym jednam miała wybór to bym się zastanowiła... Ale wolę nie ryzykować swojego wzroku i jego ewentualnego pogorszenia.

Anja- fajnie by było jakbyśmy miały cesarkę w tym samym dniu:)

a ja od wtroku w szpitalu ;/
przyjechałąm bo krew mi poleciałą podczas kaszlu, zostawili mnie bo "tak przeziębionej w ciąży nie widzieli"

masakra, czuje sie już dobrze a o powrocie do domu nic nie mówią ;/

lek mówił że z dzidziusiem ok, wszystko pozamykane, rozwarcia nie ma, waży 2609g i ma ok 36,57cm od główki do pupy

reklama
Witam

Ja na szczescie w domu od wczoraj. Do poniedzialku mam sie oszczedzac (chodz nie lezenie) poprostu nie przemeczac sie i w poniedzialek na wizyte na KTG i by zobaczyc czy sa jakies zmiany w szyjce. Jak nic sie nie zmieni to pozwola na powrot do normalnego zycia bo to stwierdzi ze takie skurcze to poprostu taki moj urok.

Do góry