reklama

Szczepienia

u mnie chyba najtaniej bo 5 w 1 kosztuje 105zł:-) w czwartek jedziemy na kolejną dawkę, miało być dzisiaj, ale w czwartek przyjmuje pani doktor na której mi bardzo zależy, więc pojedziemy dwa dni później:-D

reklama
No i byliśmy dziś na szczepieniu , cena bez zmian czyli 115zł za szczepionkę 5w1.
Adaś dzielnie zniósł ukłucie :-) Teraz siedzi i "gada" do mnie :happy2:

My juz tez po szczepieniu 6 w 1. U nas jest to darmowe:tak:. Nastepne szczepienie za 4 tygodnie.
Mala jest bardzo rozdrazniona, placze i nie moze zasnac chociaz jest zmeczona.

beaa u was szczepia 6w1? Maciek byl juz szcepiony dwa razy 5w1 + raz na pnemokoki i raz na meningokoki.

Madzia, moja mala miala te same szczepionki, wszystkie na NHS, wiec musza byc takie same.
Moze zle sie wyrazilam, bo mala miala szczepienie przeciw 6 chorobom, wiec napisala 6 w 1 (blonica, tezec, krztusiec, choroba Heinego- Medine, paleczki grypy typu B, pneumokokowe zapalenie pluc- a w drugiej serii szczepienie p. zakazeniu meningokowemu typu B).

Ostatnia edycja:
a u nas szczepionki kupujemy w aptece - przychodnia nie oferuje
za 6w1 płacę 207zł (infanrix hexa)
rotarix za to 374zl
dziś mieliśmy się szczepić ale okazalo się, ze w przychodni mają duzo chorych dzieciaczkow więc idziemy jutro:baffled: ja juz się boje jak to bedzie

andula ja robilam niby w przychodni panstwowej,ale za wizyte placilam,bo nic mi nie bylo wiadomo o tym ubezpieczeniu ,a szczepionki to zawsze trzeba sobie samemu kupic w aptece,sa na recepte,wiec najpierw musisz isc do lekarza
beaa no to napewno takie same te szczepionki,ale w sumie to jest 5w 1 i dodaktowo na pnemo i meningokoki,bo w sumie sa dwa zastrzyki,czyki w sumie przeciwko 6.chorobom tak jak piszesz.

Widzisz Madzia Twoj Macius jest ubezpieczony tak jak wszystkie dzieci do 6 miesiaca ,ale w polsce nikt nie przepusci okazji:-( aby zarobic pare groszy wykorzystujac czyjas niewiedze:baffled: Tak jak powiedziala survivor, jezeli w mojej przychodni nie wiedza o prawie do ubezpieczenia ja ich napewno o tym poinformuje:-)

reklama
Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry