reklama

Szczepienia

reklama
a Hib też bezpłatnie?
tylko ciekwae czy jak pójdę prywatnie to też będą bezpłatne:confused:
my na mmr idziemy za miesiąc.
Czy ktoś się orientuje ile za dawkę przypominającą na pneumo i meningo?

Madzia..my w przychodni płaciliśmy 320 za pneumo..ale teraz wiem że w aptece jest taniej więc zapytaj się w aptece ile i ile w przychodni i jak coś dostaniesz receptę i sama sobie kupisz.
U nas w kraku róznica prawie 100 zeta:szok:...tak mi kumpela mówiła
Nie wiem co to jest Hib

Pabla bardzo dziekuję za info:tak:kurczę też chciałam małego na pneumo ale narazie kasy brak:-(może w październiku damy rade finansowo jak ja już wypłatę dostanę, bo tak to wychodzą uroki wychowawczego:confused:

Post ja nie wiem jak to dokładnie wygląda z tymi szczepionkami.Jak szczepiłam p/żóltaczce to właśnie dostawałam receptę,sama kupowałam i przynosiłam pielęgniarce.Teraz idziemy do innej lekarki i do prywatnej przychodni i za bardzo nie wiem czy tam juz mają te szczepionki czy też będe musiała sama kupić:confused: P.dr już wybrała jaką zaszcepimy ,bo są różne rodzaje,a my mamy ten problem,że nie wiemy jakie były te wcześniejsze dwie dawki na pneumo i meningo.Podobno wybrała jakąś angielską ,bo jest najwieksze prawdopodobieństwo,ze takie same były te wcześniejsze dawki ,ale nie mam pojęcia czy ona ma je w tej przychodni,czy da mi dopiero receptę,w każdym bądź razie pewnie tanio nie będzie:no: Ja to nie wiem dokładnie co to jest ten Hib ,ale to popularna szczepionka w Pl również,zapytam się jak pójdziemy w czwartek.

My juz po szczepieniu.Wszystko oki narazie.Było troszki płaczu ,ale szybko przeszło.
Cenowo też nie tak źle,bo daliśmy 260 zł,a w tym 100zł za samą wizytę.

Brawo, Maciuś za odwagę! U nas szczepienie przełożone na wrzesień bo nie wiadomo, czy tajemnicza zaraza, którą przechodziłyśmy w lipcu nie była różyczką właśnie....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry