• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczepienia

reklama
My na rota też szcepimy ( jedna dawka już zaaplikowana ) i dodatkowo na pneumo ale to jak mała skończy pół roczku. W przyszłym roku dajemy ją do złobka więc wole żeby była zaszczepiona.

dziewczyny ja słyszałam że ta szczepionka 6 w1 (z żółtaczką) jest do bani. Dzieciaszki ciężko ją znoszą a poza tym przez rok była wycofana z rynku, więc coś było na rzeczy, a potem ją znowu wprowadzili do obiegu (bo może firma farmaceutyczna posmarowała?? cholera wie). Ja nie będę ryzykowała i wezmę 5 w 1 i osobno żółtaczkę.

nam lekarka powiedziała,że albo 5w1 albo 6w1 bo jedna i druga są dobre
więc wezmę 6 i rota:-) a szczepienia już po czwartku bo maly akurat wtedy kończy 6 tygodni

reklama
Mi lekarz powiedział, że 6 w 1 można, ale musi być to konkretna szczepionka: Infanrix

Nam też polecono tylko tą szczepionkę. Szczepimy się za tydzień 6 w 1 plus rota. Nad meningo i pneumo się zastanawiam czy teraz czy trochę później. Nie bardzo wiem jeszcze jakie są plusy i minusy wczesnego szczepienia na meningo i pneumo.
Macie może jakąś większą wiedzę na ten temat?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry