• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczepienia

Renia,no to pani doktor niedouczona, bo ja od 3 lekarzy słyszałam, że jak się jedną szczepionkę zaczęło to się jej nie zmienia, można co najwyżej dodać do tego rota albo pneumokoki. U nas kolejne szczepienie hexą za 2 tygodnie.

reklama
Mi ta pani co szczepi powiedziałą że jak zaczne 6w1 infarix to tym musze iść czyli teraz szczepimy 5w1, ja tam sie dokładnie na tym nie znam dlatego kupuje szczepionki w przychodni:tak:ta babka pewnie sprawdzi jaką był szczepiony i da odpowiednią do jego schematu:-pno i teraz(22.10) nas czeka rota chociaż boję się ze mały to zwróci bo bardzo mi ulewa- podaje mu nutriton

kicrym mój Tymek tez ulewa więc podejrzewam, że rota znajdzie się szybko na zewnątrz:szok: ale nie ma na to rady
jedynie to postaram się ciut na głoda podać tą szczepionkę - zobaczymy jak to będzie bo maja mu dać rota tego samego dnia co 6w1:szok: a on nawet i godzinę po jedzeniu potrafi ulać czy też zwymiotować
podejrzewam, że to od tego notorycznego wierzgania nóżkami, bo jak grzecznie leży to nic mu sie nie dzieje

Nie orientujecie sie w takim razie, czy po jednej dawce 5w1 mogłabym kolejne 2 podać jako 6w1? Z tego co widzę na ulotce one różnią się tym, że 6w1 ma wzwB. Oszczędziłoby mi (a właściwie Julci) dodatkowego wkłucia. zapomniałam się o to zapytać pediatry:baffled::baffled::baffled: Demencja, oj demencja:tak:

Też mi się tak wydawało:baffled::baffled::baffled: Dopytam, cóż innego mi pozostaje:baffled: Myślałam o tym tylko dlatego, że widziałam wbijanie igły w obie nóżki mojego maleństwa i mnie zgrzało. Pół igły wlazło w to maleńkie ciałko, a Jula zareagowała z lekko opóźnionym zapłonem, za to dość konkretnie. Wiem, że i tak nie będzie tego pamiętać ale ja na pewno nie zapomnę. Tak podkówka, to nieszczęście na twarzy i ten nieutulony płacz, o zgrozo.................. Co prawda teraz już ponoć jedno wkłucie plus doustnie rota (2 dawka), no ale ze schematu szczepień wnioskuję, że za jakiś czas będzie osobne wkłucie na wzwB:baffled: Cóż: przeżyjemy. Najlepsze było to, że mój 2-metrowy 24-letni brat wymiękł w czasie szczepienia małej. Stał za drzwiami i jak ją usłyszał, to musiał wyjść na papierosa. Stary i wielki chłop:tak::tak::tak: Powiem wam, że jakiejś korby na punkcie Julki dostał. Podobnie jak jego i mój tato. Nic tylko Julka, Julka i Julka. Zdjęcia sobie każą odbijać i nic tylko by niuniali:-):-) A co!!! Niech zabawiają krolewnę;-);-);-)

magdzik to pozazdrościć Julci opiekunów:-)
no właśnie z tego co ja rozmawiałam z panią dr to jeżeli zaczynasz jakąś szczepionką to należy się jej trzymać (tak bynajmniej wynika u nas z naszego przypadku)
no i o tyle właśnie dobrze,że skoro 6w1 to wzw już w tym jest i nie trzeba robić dodatkowego wkłócia
ostatnio Tymek smacznie spał, więc na chwilę się obudził zakwilił i dalej komar
zobaczymy jak będzie tym razem;-)

My już dwie dawki rota mamy za sobą, ale ciezko było. Pierwszą dawkę prawie ulała, na drugą ją wzięłam na głodniaka ( 3 godz nie jadła ) i piła ale z trudem. Potem była tak oszołomiona że mleka nawet nie chciała. U nas kolejne szczepienie 5w1 - 04.11.2008.

reklama
Magdzik mi też powiedziano ze ma sie zdecydować albo 6w1 albo 5w1 bo potem to już sie zmienić nie da wiec wzięłma 6 w1 i tym "pakietem"pójdziemy:tak:

Renia no mój KUba tak samo, potrafi ulać nawet godzine po jedzeniu 0- taki aktywny jest, podaje mu nutriton przed jedzeniem ( nie zawsze)i wydaje mi się że jest lepiej, a jak to zrobimy na tym szczepieniu to nie wiem, no cóz zobaczymy jak uleje to chyba nie warto podawać kolejnej dawki:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry