reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szczepionka MMR

Mały tydzień po szczepieniu MMR II - jednak się złamałam - gorączka i wysypka odrowa. I sraczka :) Ciekawe czy za dwa tygodnie mały będzie miał objawy swinki?

reklama
Osinko - ale się naczekałyście z Agatką ale dobrze że już jest ta szczepionka :tak::tak::tak::tak:

Iwosz- ojej ...a co lekarka na te objawy?

Osinko - trzymam kciuki za Agatkę
u nas po szczepionce ostatecznie brak było jakichś wyraźnych objawów, ale generalnie widzę, że Maks miał gorszy nastrój przez 2 tyg i był trochę płaczliwy bidulek, może osłabiony kapkę - teraz to dopiero widzę, bo teraz jest nie do zdarcia;-) i jakoś tak pokojarzyłam z opóźnieniem

Kurczę to widzę że Mateusz jako jeden z nielicznych nie miał jeszcze tego szczepienia:dry:
Ale to wszystko przez to, że jak pielęgniarka z przychodni dzwoniła to moja mama jej powiedziała, że Mateusz miał kontakt z osoba chorą na ospę więc miała przełożyć.
I jak narazie cisza.......Muszę chyba tam zadzwonić

przy szczepieniu powiedziała,ze mogą takie wystąpić więc teraz nie ciągnęłąm małego do lekarza - wysypka sie zmniejsza, jak gorączka bedzie się przeciągać to wtedy pójdziemy.W ogóle na początku myślałam,że małego udziabała pszczoła za uchem, ale nie wyglądało to typowo na pszczołę czy też typowo na komara - potem doczytałam,że to wysypka odrowa.
Wirus ze szczepionki uaktywnia się tydzień po szczepieniu, wirus świnki ok trzeciego tygodnia po szczepieniu i mogą wystąpić objawy świnki.
KOniec końców jestem dziś w domu zamiast w pracy bo nie chciałam wieźć małego z gorączką do mojej mamy. A temperaturę domierzyłam tylko do 38,2, bo potem mały mi zwiał - pomimo gorączki dalej jest żywotny, tylko więcej się przytula :)

U nas również gorączka, w nocy budzenie i płacz... Na ciele zauważyłam jakieś dodatkowe duże krosty, ale myślałam, że to po komarach, bo tydzień temu trochę nas zaatakowały, a to chyba objaw wysypki odrowej... :)

Mateusz został zaszczeopiny MMRII 23 maja. Jak narazie (odpukać) niepokojących objawów nie ma.
Anik a dawno Krystianek był szczepiony?

reklama
u nas bezobjawowo przeszło szczepienie ale po chorobie długo czekałam żeby organizm się wzmocnił i dał sobie rade

Do góry