reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja kupiłam dwa smoczki. Jeden z Canpol drugi Nuk ale też nie chcę dawać smoka cały czas. Co do pieluszek ja chyba będę musiała kupić pieluchy dla wcześniaków bo mój Maluń waży dopiero 1600gram ;-):-D a tak na poważnie to na razie mam jedno opakowanie pieluch Dada 2. Nie będę używać Pampersów:tak:

reklama
Ja kupiłam dwa smoczki. Jeden z Canpol drugi Nuk ale też nie chcę dawać smoka cały czas. Co do pieluszek ja chyba będę musiała kupić pieluchy dla wcześniaków bo mój Maluń waży dopiero 1600gram ;-):-D a tak na poważnie to na razie mam jedno opakowanie pieluch Dada 2. Nie będę używać Pampersów:tak:
wie ktos jak sie te dady sprawdzaja?? bo roznica cenowa jest duza

Anulka moja kumpela urodziła 2 miesiące temu i od początku ich używa :tak: Jest zadowolona. Dla porównania nasza wspólna koleżanka, która urodziła wcześniaka dała jej opakowanie Pampersów i Ona (ta co urodziła 2miesiące temu) stwierdziła, że za bardzo nie ma wielkiej różnicy między tymi pieluszkami i nie będzie wydawać dwa razy więcej kasy. Dada2 zużyła 3 opakowania. Po ok półtora miesiąca przeszła na 3. Dada1 nie ma u nas :eek:.

Ja też kupiłam Dada, 2 moje koleżanki używają i są bardzo zadowolone, w tym jedna rodzi w lutym i dla maleństwa też zamierza używać. Nie każdemu dziecku muszą podpasować, syn mojej znajomej ma np. uczulenie na pampersy.
Ja w każdym razie zamierzam wypróbować jak nic się nie będzie działo to będę ich używać , w razie czego zawsze można się przerzucić na inne.

Witajcie widze ze temat pampersów sie zaczął.
Ja mam ich juz jak dla 5 raczków :-D:-D:-D
Tyle ze ja mam 2 różnych firm.
Rozmiar 1 tj. od 3-5 kg Libero, rozmiar 2 tj.4-7 kg także Libero paczka ma w sobie 46 szt i na polskie zł kosztuje tu nieco ponad 10 zł. A są to bardzo dobre pampersy tak samo jak orginalny pampers.Następny rozmiar to 4 tj.od 7-12 lub 15 kg firma Pampers(kurcze nienachyle sie pod łózko aby dokladnie sprawdzić :-D) pampersow w kartonie jest 132 szt za nieco ponad 50 zł.

Ogólnie mam ponad 750 szt pampersów ale co zrobić jak mojemu mężowi największą frajde sprawia w markecie sciąganie pampersów z półek??? Widok jego uśmiechniętej wtedy twarzy jest bezcenny :-D:-D

Acha zapomniałam pieluszek Dada, Pampers i Libero uzywała moja siostra dla córki była zadowolona Libero ja jej woziłam tu z Norwegi do Polski bo w PL Libero chyba niema

Cześć,
za pieluchy jeszcze na dobre się nie zabrałam ;-) Mam do szpitala paczkę Huggisów i jedną w domu. Mało. Jakoś w najbliższym czasie pomarketuję. Podobno w Biedronce jest najkorzystniej w przeliczeniu na 1 szt ;-)
Pierwsze słyszę o pieluszkach DADA ;-)

Póki co przed chwilą kupiłam: 2 butelki avent 260 ml bez BPA ze smoczkim 2 (1+) i do tego dokupiłam skoczki do butelek 1 (0+) i 3 (3+). Myślę ze na pół roku mi wystarczy. Zamierzam karmić piersią, ale zamierzam też wychodzić z domu i wtedy mój m będzie dokarmiał odciągniętym mleczkiem ;-)

Kupiłam też uspokajacz smoczek avent - nie wiem czy użyję zobaczymy - ale od 18 zł nie zubożeję za bardzo.

Ja prałam w pralce - 60 stopni. Ale to zależy od jakości materiału. Mój wytrzymał dużo prań, bo mam po synku. Wygląda jak nowy.

pierzecie ochraniacze na łóżeczko ??? :szok: ja wyprałam tylko poszewki i prześcieradełka ... ale rożka, śpiworka i ochraniacza już nie ... trzeba ???

Anulka moja kumpela urodziła 2 miesiące temu i od początku ich używa :tak: Jest zadowolona. Dla porównania nasza wspólna koleżanka, która urodziła wcześniaka dała jej opakowanie Pampersów i Ona (ta co urodziła 2miesiące temu) stwierdziła, że za bardzo nie ma wielkiej różnicy między tymi pieluszkami i nie będzie wydawać dwa razy więcej kasy. Dada2 zużyła 3 opakowania. Po ok półtora miesiąca przeszła na 3. Dada1 nie ma u nas :eek:.

Ja pieluch jeszcze nie mam w ogóle :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Do szpitala chcę kupić małą paczkę pampersów jedynek ... ale potem na pewno spróbujemy Dadę ... jeśli małej spasują, to rzeczywiście szkoda kasy na inne :tak:

Powiem Wam że ja na poczatek kupiłam Pampers pieluszki! Ale prawda do tanich to one nie należą:szok: O pieluszkach Dada nigdy nie słyszałam.poczytałam teraz troszke na różnych stronach i mają pozytywne opinie! Więc napewno ich wyprubuje i zobacze jak zareaguje pupka mojego synka:-D bo portfel napewno pozytywnie :-)!

reklama
Dziewczyny, które kupiły materacyk z lateksu - Kubiaczka chyba na pewno i może ktoś jeszcze - jaką firmę wybrałyście? Bo właśnie nie mogę wybrać, a 3 tyg. na materac czekać nie będę, bo jutro stuka mi 37 tydzień;-)więc Hilding odpadł..

co do pieluch kupiłam pampersy 2, jeszcze jedynki dokupię - inne przetestuję jak się pozbieram do kupy po porodzie:sorry:

Do góry