reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
nadinka- ja go mam właśnie po zeszłorocznej styczniowej dziewczynce ;-)

a wykończenie przy szyjce faktycznie bardzo wazne jest :tak:

Jeśli chodzi o moje doświadczenia w kupowaniu ubranek to opiszę wam jak kupiłam w ubiegłym roku śliczny dresik dla dziecka kuzynki mojego męża i okazało się niedawno (ta kuzynka wczesniej nic nie mówiła bo nie chciała mi robić przykrości) że nie ubrała go malemu ani razu bo przy szyi nie mial żadnego odpinania i tak sie go ciasno wkładało przez główkę że mały nie chciał go nosić a i ona nie chciała sie męczyć z ubieraniem go w ten dresik. Dlatego teraz jak oglądam jakieś ciuszki to patrze jak są wykończone przy szyi żeby potem nie męczyć ani siebie ani dziecka:-)
Zgadzam się, muszą być napki przy dekolcie, żeby główka łatwo przechodziła i dziecko się nie denerwowało, ja też zwracam uwagę na ubranka na suwak, czy on od strony szyjki jest zabezpieczony materiałem, który go oddziela od szyjki dziecka, bo często nie jest i może drapać a nawet pokaleczyć do krwi delikatną skórę dziecka, zwłaszcza metalowy, a plastikowy będzie po prostu drażnił.

coż w sprawie ubranek jestem zupełnie zielona. dostałam worek ciuchów od cioci - sa tam różne, i małe i większe... ale zastanawiałam się kiedyś co trzeba miec do szpitala dla takiego dzidziunia i na wypis, to będzie przeciez środek zimy..

zaraz pstryknę fotkę ;)

oto kombinezonik naszej Iskierki :)

tak tak taki sam ja mam i tez dwa zamki tylko inny kolorek:-)co na ten styczeń luty super a pod koniec marca to będe inne kurteczki ubierać :-)co małe dzieciątko ma dużo luzu w nim i nie jest ciasno w nóżkach;-)ja rodziłam w październiku i wtedy już na ten luty to dziecko większe i niestety było ciasno w nóżkach ale na naszą pore rodzenia super;-)co takze bede korzystała z mojego :tak:

Ja ostatnio tak sobie myslałam, że chyba chcę drugą córcię, bo mam po Zuzi takie fajne kombinezony, mam akurat zdjęcie (tylko że ten jest na rozmiar 74) najmniejszego nie mam, ale jak będę miała kiedyś okazję to zrobię zdjęcia.

08fb899841e06a1c.jpg
[/URL][/IMG]

no i mam jeszcze takie futerko, pamiętam, że tak mi się podobało, że musiałam je mieć!!! Ono jest firmy LADYBIRD, więc możliwość kupienia miałam tylko przez internet, a napaliłam się na nowe, bo używanych nawet sporo jest,a nowych nie było, więc jak pojawiło się nowe, to walczyłam o nie jak lwica :-D wylicytowałam je za 175 zł...a później pojawiły się na kup teraz na ok 100 ;-) więc troche przesadziłam, ale to teściowa zapłaciła, więc ani trochę nie było mi żal. No ale te futerko to jeszcze Zuzia ponosi w tym roku, a jest takie milusie i cieplusie :-) w śroku ma futerko, a na zewnątrz to jak wtedy czytałam to skórka ekologiczna, mam nadzieję, że dobrze napisałam.

4c7555e85eadf03f.jpg
[/URL][/IMG]

b8801535d26f5756.jpg
[/URL][/IMG]

c685f8ddf083be45.jpg
[/URL][/IMG]

reklama
Do góry