reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szkoła rodzenia

Madzia tak! Zgięte w kolankach i tak rozłożone jak do pływania żabką :-) a co do tych wiadomości to widzisz sama, że są często sprzeczne. Ja już sama nie wiem teraz :-) Może jeszcze jedną położną zapytam, albo najlepiej pediatrę o!!

reklama
Dziewczyny, nie dajmy się zwariować!
Ja tylko mówię swoje zdanie, po prostu nawet w leczeniu zdiagnozowanej już dysplazji bioderek u dzieci nie zawsze się stosuje szerokie pieluchowanie, ponieważ jest to przestarzała metoda i tylko czasem w określonych przypadkach pomaga.
Dlatego jestem zdziwiona że wszystkim dzieciom zdrowym czy chorym zapobiegawczo się pieluchuje szeroko bioderka... dla mnie to absurd... jest tyle odmian i niuansów tego schorzenia, że na pewno nie będę swojego synka szeroko pieluchować bo wszyscy tak robią. Ten typ wady koryguje się wieloma metodami w zależności od stanu bioderek i tylko wtedy gdy jest stwierdzona.
Tego mnie uczą na studiach.

Przepraszam, a co z kładzeniem na brzuszku? Można od pierwszych dni życia ? Bo ja totalnie niedouczona jestem, coś mi się wydaje. Jak mi sie instynkt samozachowawczy nie obudzi, to będzie kicha. Więcej wiem niestety na dzień dzisiejszy o prawie dewizowym i zarządzaniu ryzykiem niż o wychowaniu bobaska :( :( :(.

Madziu połóż rękę na brzuchu, weź głęboki oddech tak żeby Twój brzuszek się unosił a nie klatka piersiowa i wypuszczaj powietrze ustami też tak żeby brzuszek opadał. A jeśli chodzi o puffanie :-) to weź bardzo głęboki oddech i "zdmuchuj świeczki" :) puf puf puf hehehe można się zmęczyć .Nam położna kazała zdmuchnąc 100 świeczek ale ja nie jestem w stanie hehe tyle osiągnąć :-)

No to ja jeszcze o tym myciu. Ja sie spotakałam z opinia, żeby dziecko kapac raz dziennie. No i tak robilismy z Matim. Dlaczego można tylko 2 razy w tygodniu? Magduska co o tym móiwła ta wasza położna?

reklama
Kąpiel - z użyciem mydła 2 razy w tygodniu do ukończenia 1 miesiąca życia a codziennie opłukiwać można wodą ale zapytam w poniedziałek jeszcze dlaczego bo tego nie zarejestrowałam :-)

Do góry