• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

reklama
Witajcie Mamusie oczekujące:-)
No i urodziłam w 2. Rodziłam z p. Magdą, miałam zakładany cewnik Foleya i znieczulenie zew. oponowe. Wszystko odbyło sie bezproblemowo, o porodzie mogę napisać jedno- dzieki super położnej -SUPER:tak:!!! Nastawiałam się na niezbyt przyjemne sprawy, a poszło gładko, znieczulenie bardzo pomaga, u mnie wcale nie spowolniło akcji porodowej. Gorzej było na noworodkach, zainteresowanie pań połoznych kompletnie ŻADNE, mimo tego, że mała nie chciała dać sie przystawić do piersi panie nie okazywały zainteresowania. A skad przepraszam mama pierwszego dziecka ma wiedzieć jak to sie robi...Teoria sobie, a praktyka sobie...Dopiero w dniu wypisu pojawiła sie p. Ania,która troszke mi pomogła. Mała starciła sporo na wadze i nasze wyjście ze szpitala stało pod znakiem zapytania, ale jak miała nie stracić skoro prawie dwa dni nic nie jadła...a moje prosby o dokarmienie panie kwitowały słowami-nie tędy droga...Podsumowując pobyt na salach poporodowych mogę napisać tylko jedno MAKABRA.

Witajcie cięzarówki:)

bylam dzis ogladac nowe sale porodowe, sa naprawde super! Jest ich 6, ja widzialam 3, z czego jedna byla ta z wanna do rodzenia; kazda sala jest pojedyncza, czyli nie musimy slyszec jak ktos rodzi obok, w kazdej sali jest super wielka lazienka z prysznicem, sa tez piłki (ale widzialam je tylko na jednej sali) a no i pani polozna mowila ze jest tez worek sako, ale ja go nie widzialam, chyba byl schowany. Naprawde remont sie im udal, mamy porodowke na miare WIELKIEGO MIASTA;)
poszlam takze zobaczyc sale popołogowe, tez sa super, jest wielkie ekstra miejsce do przewijania dzidzi, w kazdej sali sa piekne łazienki, takze mozemy rodzic:)))

W czwartek idziemy na ostatnie zajęcia w 2 w szkole rodzenia. Uważam, że bardzo fajna sprawa szczególnie dla panów ;)chociaż ja też dowiedziałam się paru nowych rzeczy. Praktycznie każde zajęcia teoretyczne prowadzi ktoś inny, lekarze położne itd, można zadawać pytania. Część praktyczna to ćwiczenia i powiem szczerze że jedynie tam ćwiczyłam bo tak sama w domu nie mam natchnienia :) Trochę nieraz wydaje się wszystko chaotyczne ale ogólnie super.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry