reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sztuczniaczki

• Starter tematu kasiula matula
  • Rozpoczęty
kaśka a może bebilon? ;) jak już masz gotowe mleczko to dosyp np. dwie łyżeczki kaszki ryżowej, wymieszaj i gotowe, tylko musisz mieć w butelce odpowiedni smoczek, żeby kaszka przeszła, ja mam do tych celów trójprzepływowy z aventu

reklama
tak też miało być ;D smoka zakupiłam. a to mabyć kaszka na wodę czy na mleku jakimś tam, bo mam i takie i takie z próbek???????????? ciemnota jestem

jak masz mleczno ryżową to wystarczy dodać do niej wody

a samą ryżową dodajesz do mleka przygotowanego przez Ciebie

kaśka76 pisze:
Mamaoli: dalej Cię bedę męczyć: a mogę rozgotować i przetrzeć jabłko i śłiwki i podać???????????????

Kaśka, mozesz tylko uważaj bo śliwki mogą zadziałać przeczyszczająco. Jabłuszko teoretycznie też kupę ułatwia.
My ostatnio testowaliśmy jabłszko z babcinej jabłonki sparzone i zmikoswane na papkę - Majka zjadła je samo i bardzo jej smakowało, a słoiczkowego jabłka nie tknie.

:) kaska a ja kombinuje co to za vevilon ;D :laugh:

my dalismy ostatnio bartoliniemu skrobanego bananka (lyzeczką) ale mu smoakowalo!! hoho :)

no i pycha jest zupka jazynowa z hippa, jablko+banan z hippa i ostatnio tez marchew z ryzem :)

kaśka76 pisze:
Mamaoli: dalej Cię bedę męczyć: a mogę rozgotować i przetrzeć jabłko i śłiwki i podać???????????????

ja jabłko jak Oli dawałam surowe miksowałam ale mi się rymło ;D
a sliwke to raz na czas ze sloiczka

Czas ożywić ten wątek!!! 8)

Dziewczyny, ile zjadają Wasze pociechy, bo nie wiem ile wieczorem powinnam podać mieszanki. Czy gotujecie wodę do mleka przez 5 minut, czy to jest woda z kranu, czy z butelki specjalna dla niemowląt, czy za każdym razem sterylizujecie butelki i smoczki???

reklama
Anik ja na początku sterylizowałam teraz raz na 2 dni. I nigdy nie gotowałam wody przez 5 minut ty;lko normalnie w czajniku. Jeśli chodzi o ilość kaszki to na 180 ml wody daje 6 łytżeczek mleka + 3 łyżeczki (miareczki) kaszki kukurydziano - ryżowej + 3 miarki ryżowej z brzoskwiniami lub malinami. :)

Do góry