reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam sie tez :-)
Wczoraj bylo pieknie a dzisiaj ma byc jeszcze piekniej ;) ...ponoc

Delfin czym palicie w kominku? tez mamy kominek,maz go zabudowal tak a'la starodawnie ;) ale jak my palimy to nam idzie ogrzewanie na cale mieszkanie ,taka troche oszczednosc po czesci ... gaz oczywiscie tez ogrzewa ale jak napalimy w kominku to idzie mniej gazu ...
A co do kwiatow to ja reke mam chyba tylko do tych doniczkowych co mam w domu ..heh a zreszta nie wiem to pierwsza wiosna co bede cos dzialac...chcialam maciejke posadzic w moje kubly na tarasie a to chyba zadna filozofia :-D nasiona sa,ziemia jest... jeszcze checi potrzebne :sorry2:

Pati tez bede miala moje meble w nastepnym tygodniu,bo wzielismy z wystawy ...bo gosciu mowi,ze czekac trzeba do konca kwietnia-poczatek maja... :szok: o nie...ja na wszystkie moje meble co mam w domu sie tyle naczekalam :/ a po drugie nasza stara rogowka juz 16 marca wyjezdza i mialabym tyle czasu bez kanap byc?? :no: a inna sprawa,ze przyjechac mialy z PL to moj gada do niego,ze niech da mu adres on sobie sam po nie pojedzie :-D

oprocz tego tapetuje jeszcze sypialnie,wiec musze jechac po tapete i fierany do kuchni mi znajoma szyje wiec trza i material kupic...bylam wczoraj w jednym sklepie dostalam oczoplasu i wyszlam z niczym :baffled: no taki wybor,ze nie moglam sie zdecydowac!! :shocked2: pojade do innego...

delfin z ta wsia masz racje...ja nie mieszkam na wsi,jako takiej ...tylko po prostu na uboczu w lesie ,gdzie wszedzie musze ruszyc sie autem bo do najblizszego sklepu jak bym nawet chciala sie rowerem przejechac to potrzebowalabym pol dnia :-D i na poczatku nie ukrywam,ze ciezko bylo mi przywyknac...cisza,las,sarny szczekaja :-D i w ogole tak blisko podchodza...tyle co tu sie sarenek naogladalam to nigdy w zyciu :-p

kamilka a co bylo w pierwszej ciazy ? zdrowka dla malego ...na temat kaszlu cos wiem...mloda jak poszla w tamtym roku do przedszkola to kaszlala non stop z tygodniowymi przerwami :baffled:

owca wpadasz jak po ogien! ;) Tez trzymaj sie cieplo :)

reklama
Hej dziewczyny

Bylam u lekarza i normalnie jestem w szoku... nie bylam u tak fajnego lekarza a wlasciwie lekarki..
Mila sympatyczna strasznie sie cieszyła na ciaze.. Pobrane mam badania krwi moczu i zrobia mi jeszcze tarczyce nerki i jeszcze cos ale nazwy nie pamietam..

Nasz bobofrutek jest:-) i wszystko jest ok za 2 tygodnie jestem spowrotem i poobserwujemy serduszko:tak:

Jolit ja bardzo duzo przytyłam w pierwszej ciazy i peklo mi spojenie i ciagle chcialo mi sie pic:baffled: Teraz mam sie pilnowac co jem. i pic wode ale butelke dziennie tylko:sorry2:

hej kobitki:-)

wczoraj napisałam notkę ale mi net zaczął coś szwankować i notkę wcięło . Dziś pisze od nowa :-D

Ogólnie wczoraj miałam bardzo ciulowy dzień i dziś zapowiada się podobny . Wczoraj miałam ciągle gosci , oczywiście nie zapowiedzianych bo po co zadzwonić i się zapowiedzieć. rozumowanie ludzkie czasami mnie irytuje . Dziś juz mam ''zapowiedzianą'' kumpele z córą , ale szczerze mówiąc nie chce mi się . Jak by tego było mało to wczoraj i dziś kawkuje się w j.niemieckim więc trochę moja głowa fiksuje od improwizacji :-D Jedziemy na święta do Polski to trochę moja głowa wypocznie :-p

Joli jeśli chodzi o kominek to my nim ogrzewamy, grzejniki są wszędzie zakręcone oprócz Lenki pokoiku , tam jest na trojkę ustawione na grzejniku . Palimy drewnem, mąż na szybko trochę kupował jak się tutaj wprowadziliśmy . Ogólnie kominek dogrzewa sto razy bardziej niż gazowe . Przyznam się że ja zawsze byłam przeciwna kominka w domu , bo brudzi ściany :-pPatrząc jednak na korzyści płynące z jego posiadania stwierdzam że moge sobie raz na jakiś czas pomalować nad kominkiem . My musimy jeszcze pomalować nad nim bo ciaglę brak na to czasu . Wklejam ci fotkę z naszego pierwszego palenia , jeszcze z bałaganem w domu . Robiłam zdjęcie mojemu psu bo przysunęłam jej posłanie pod sam kominek a ta spała dalej , a była bardzoooo gorąca.

DSCN1883.jpg
DSCN1901.jpg

Kamilka- max się ciesze :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Heja :-)

Ajjj az czuje to cieplo z tego kominka...i slysze jak strzela drewno :-D Bajeczka :-)

Ja dzis zaliczylam 5h pracy... slonce bylo piekne...ale od piatku ma sie pogorszyc!!!! spadna temp. do minusowych!!!:angry: Masakra! Ja sie nie zgadzam!!!!!!!:wściekła/y::-D
Wczoraj przyszly juz z Zalando mlodej buty... jedne za duze niestety ale beda na pozniej... domowilam inne jeszcze -adidasy... mokasynki jedne tez wzielam i te pasuja idealnie :-)

Bylam tez z Noemi dzis u dentysty bo nazekala ze ja boli... ale na szczesci zeby okay... ma jedna afte i ma zniknac w przeciagu dwoch tygodni... Zobaczymy :-)

Jutro czeka mnie okulista... wiec i z pewnoscia okulary :-) potem mam zamiar skoczyc na jakies zakupy-buty potrzebuje,spodni,bluzke jakas, moze kurtke... zobacze co bedzie...

A tak to po staremu :-D

Fajnie że trafiłam na ten temat: Szukam mam z Niemiec. :-) Będzie o czy pogadać.
Mieszkam w Niemczech pół roku i niedługo też będę mamą. :happy2:
Aktualnie przebywam w Baddeckenstedt, ale zamierzam się przeprowadzić do Salzgitter, mam niedaleko do Hannoveru.
Niedługo biorę ślub tu w Niemczech i postanowiłam urodzić tu dzidziusia. Podobno opieka medyczna jest tu lepsza niż u nas w Polsce.

hej kobitki :-)

widze że z dnia na dzień się coraz bardziej leniwicie w tym pisaniu :baffled::-D

neczka88-19 witam :-) z Naszą Kamilką będziesz miała wspólne tematy :-D:-) z Hannoveru też mamy tutaj parę dziewczyn :tak:;-) Gratulacje dzidzi i ślubu :-)

Pati ja to się boje zamawiać z neta , tyle razy kupowałam jakiś lump na allegro i okazał się szmatą .Chyba szczęścia nie mam

:-D

U Mnie dzisiaj spokojniejszy dzionek , pogoda Nam się już zepsuła i nie było tak fajnie jak wczoraj na dworku .

Dziewuchyyyy pisać, pisać nie leniwić się :-D:-D:-D

Hej :) Nawala mi klawiatura w laptopie wiec moze brakowac liter :-D nie chce mi sie ciagle poprawac :-D juuz wale jak w bemben :-D

No wiec tak... bylam dzis na zakupach i troche sie obkupilam :-) bylam tez u okuliisty ii jeszcze okkularow nie potrzebuje...Ale mam zbadac tarczyce... wiec natürlichh to uczynie :-D

Walizke na wyjazd mam juz spakowana :-D specjalnie sobie nawet nawet dzis kupilam... :-D
No i wrcam dzis do domu...a to zmiast starej kanapy stoi juz nowa!!!! Jezu jka wiielka!!!! i jak wygodna :-)

Milego weekendu Wam laski zycze... ja od juutra po pracy pelen relax :-D

A dziękuje bardzo Delfin_ONA:happy2: A z jaką Kamilką? Właśnie miałam pytać czy ktoś miesza niedaleko Hannoveru?
Ja to wogóle powiem wam,że kiepsko się czuje.:-(
Od paru dni nie mogę wyjść z domu, bo albo mnie coś boli, albo cały czas odwiedzam toaletę. :confused: Totalna masakra.

Neczka88-19 Kamillka jest w ciąży tak jak Ty. A z Hannoveru jest parę dziewczyn ale niech same się ujawnią żeby nie było na mnie :-D Ja jak już pisałam następne dziecko ( gdy kiedyś Mi się zachce )zakupie na allegro :-D:-D:-D

Patii Ty to jesteś wariatka , nawet sobie torbę na wyjazd kupiła :-D Zazdroszczę i domyślam się jak już rozpiera Cię energia ze szczęścia :-) Zrób foto kanapy ! :happy:

Ja właśnie rozpaliłam w kominku bo dziś zimno i mam zamiar poćwiczyć przy młodej , zobaczymy w jakim stopniu mi się to uda :rofl2::-D

Wczoraj przyszły Mi papiery z miasta że oficjalnie Lenka została przyjęta do przedszkola :-) Teraz mogę już zacząć łatwić kurs i robotę żeby na niego zarobić . Ostatnio zwiększają nam się ciągle wydatki a wypłata M ta sama :baffled:

reklama
No to ja czekam na ujawnienie się dziewczyn z okolic Hannoveru :-)
Ale pogodę to dziś mamy okorponą, taka ponura i szara...tylko spać się chce.:eek:
Pozdrowionka dziewczyny :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry