• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej laski :-)

Joanna-ja tam nie tesnie juz... jestem dosc czesto w pl. wiec mi starcza :-)
Ja tam lubie moj swiety spokoj od tesciow,rodziny,ze nie mieszkamy blisko siebie -a bron Boze juz w jednym domu:-D
Niedawno moj brat sie z rodzina sprowadzil,mieszkamy na roznych osiedlach wiec luzik :-)

Owca- teraz mloda byla z nami... miala gdzie isc spac ale dzieciaki mialy swoj swiat i o spaniu nie myslaly :-D Ale to sporadycznie tak sie zdaza bo normalnie jak jest jakas domowa impreza i zostajemy na noc to szybciej dzieciaki chodza spac...a tym razem jechalismy do siebie na noc... No ,ale jak ja imprezuje na miescie to stary w domu siedzi i pilnuje :-D

A co do tej polski ejszcze-ja to bym nie chciala nawet tam spowrotem wrocic jakby mi miliona pod nos polozyli... Dla mnie to jakich chory i zacofany kraj... ludzie niemili,malo tolerancyjni,sluzba zdrowia pozal sie boze... mozna wymieniac wady w nieskonczonosc... Ja juz calym sercem jestem w DE. a Berlin to moje miejsce na ziemii :-)

reklama
witam sie poniedzialkowo,

co do tesknoty ...to juz mi przeszlo,dawno temu,tutaj sie zakorzenilam i mam swoj space:-)pamietam,na poczatku bylo trudno,jedym polaczeniem z najblizszymi byl telefon i listy,ach z jakim utesknieniem zagladal codziennie do skrzynki a jak cos bylo to z radochy skakalam i czytalam taki list pare razy...fajnie sie to wspomina:-Di ...to nie co teraz sms,mms,skypa,fb...a wy jeszcze narzekacie,nie rozmazywac sie babolce,bedzie dobrze:tak:

Hej Dziewczęta! :happy2:
Już się trochę dowiedziałam o tym Kindergeld, a powiedźcie mi jeszcze właśnie komu się nie należy to Elterngeld? To chyba babeczki zależy od dochodów tak??? I to się składa tam gdzie Kindergeld nie?

Ale dziś pogoda co? :dry: Ciemno, szaro i ponuro jakoś, aż się nic nie chce...kiedy będzie ta wiosna...?:confused:

A jak tam kobietki po weekendzie? opowiadajcie coś ciekawego.:-)

Neczka ja nie pomogę my mamy tylko Kindergeld ;-)

Pati i jak ćwiczenia ?

U mnie zima pełną parą , dziś cały dzień miałam zamula i grzałam dupsko przy kominku :-D Mąż poszedł spać bo dziś był w dwóch robatach więc padł po zjedzeniu kolacji razem z Lenką ;-) Ja sobie dziś kupiłam piwo smakowa i właśnie sączę:-D

Ja tez mam tylko kindergeld wiec nie mam pojecia jak starac sie o inne pieniadze ;-)

Delfin-ja dzis nie cwiczylam...w pracy bylam wiec juz swoje kalorie stracilam :-D Ale jutro z rana jade :-)

Wlasnie wcinam piers z kurczaka z pieczarkami... mam jeszcze czerwonego winka na lapke wiec moze trzepne przed spaniem :-D

reklama
Czesc :)

Nie wiem od czego zaczac ,dlugo mnie nie bylo a tu tyyyyle naskrobalyscie,ze...hoho

Delfin co do kominka-swietny...my mamy inny taki az pod sufit...moglabym fote wstawic ale nie mam a nie bede teraz szybko robic bo...mi sie nie chce :-p zreszta pisze tego posta na szybcika bo M czeka ;-)
Pati przy tym powrocie z tego spa ... ja raz jechalam i widzialam auto,ktore tak samo wpadlo w snieg,i tez myslalam,ze zaraz bedzie po nich...tyle,ze zaczynal sie trzeci pas i ten ktos mnie wyprzedzil i daawaj...a tam snieg lezal...:szok: widzialam jak rzuca tym autem i bylam swiecie przekonana,ze zaraz nastapi jakas katastrofa...ale ten ktos tez widac zapanowal nad autem i niewzruszony pojechal dalej....:sorry2:

Oblukalam tylko co pisalyscie i odniesc sie moge do tesknoty za krajem.. ja nie tesknie...tesknilam pierwszy rok jak tu bylam,potem to juz weszlam w obieg,ze tak powiem co nie znaczy ze sie zaklimatyzoiwalam...bo to trwalo troche ,szczerze to nie wiem czy do tej pory jestem zaklimatyzowana...zawsze bedziemy tu obcy ,zawsze bedziemy obcokrajowcami-ale taki chyba zywot emigrantow... choc sa to tylko moje odczucia...i tak jestem im tu wdzieczna za jako takie podjecie bo w PL obcokrajowiec to jak malpa w zoo normalnie.. hehe
Pati a co do tego jaki to polska zacofany kraj-masz racje ...tylko ze w tym kraju zyja moi najblizsi ...wiec nie rozpatrywalabym tego w takich kategoriach jak Ty...mialysmy to szczescie i okazje wyjechac a sa tacy co nie maja tej okazji...i musza zyc w tym beznadziejnym i zacofanym kraju :/

Ja dostawalam Elterngeld...a moze sie to inaczej nazywalo-nie pamietam...chodzi mi o te 300 € co miesiac przez pierwszy rok.

A u mnie bylo dzis slonce :-) wymylam okna,fieranki wieszalam...ogolnie ogarnelam chacjende...ale czekam na taka prawdziwa wiosne,bo wczoraj to jeszcze zawieja sniezna byla...normalnie pogoda grudniowa:-D

Witam nowe mamusie -juz teraz nie pamietam jak sie nazywaly ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry