reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

...ale mama sie tak martwi, co?;-)
Wot taki los matki:tak:
Dobrze, że poszerzenie nie postępuje, to najwazniejsze. Powoli proporcje beda sie zmieniać w miarę wzrostu główki. Tak mi tłumaczył za każdym razem lekarz. Młody jeszcze na usg miał Evansa na poziomie 0,33 i dość dużą asymetrię. Ale - jak mówił pan dr nasz - na zdjęciach nie będzie widać;-)
Dobre wieści Wiolu. bardzo dobre
Najwazniejsze że brak progresji zmian,

reklama
Ja wiem dziewczyny, że to dobrze, że się nie pogarsza i ze potrzeba czasu i tego bede się trzymać. Dzięki, ze ustawiłyście mnie trochę do pionu :)

Wioluś, nasze ostatnie usg brzmiało jakoś "łagodnie poszerzone komory bez zmian ogniskowych w istocie szarej" oczywiście wierciłam dziurę w brzuchu o to poszerzenie, trochę patrzyli na mnie jak na wariatkę ALE ;) również powiedziano, że po takich przejściach to ten opis znaczy, że wszystko jest na dobrej drodze.
I w tym kierunku niech zmierza Twoje ALE, Wioluś :)

Wiola ja Ci za duzo nie powiem bo nas te kłopoty ominęły, za to o bronchicie moge mówic w nieskończoność :-p
W pełni ufam Agacie , Agnieszce i innym wczesnym mama wiec jesli mówia ze jest ok to tak jest i tego trzeba sie tego trzymac. Trzymam kciuki aby było coraz lepiej i lepiej i lepiej :-)

Wiola ja Ci za dużo na ten temat nie napisze,bo Szymek ostatni raz miał usg jak był bardzo malutki i po wyjsciu ze szpitala nistety nie miał żadnego kontrolnego usg,ale nie martw sie na zapas.To jest nieodzowną częścią bycia matką,ale jak dziewczyny piszą,że jest dobrze to tak jest.
A na pewno bedzie lepiej:tak:

No to sielanka u Nas za długo nie potrwała. Szymon zaczął kaszleć i nie ma apetytu. Tzn, obiad i deser zjada, ale mleka nie chce ruszyć:-:)no:. Nie ma gorączki, ale maruda taka z niego...chyba jeszcze dziś skocze go osłuchać... Gracjan bez zmian, na antybiotuku...doopa z tego wszystkiego...

Byliśmy u lekarza, twierdzi, ze osłuchowo Szymek czysty, nie ma stanu zapalnego, chociaż ten kaszel świszczący nie podoba mi się, no ale... Zalecił tylko inhalacje 3x dziennie z pulmicortu i berodualu.

reklama
Ja tak na szybko. Szpital-zapalenie ostre krtani-zapalenie płuc- podejrzenie rsv. Dziś chyba nastąpił przełom, wczoraj było bardzo Ciężko - saturacja poniżej 80, tlen na 4l. Dziś o wiele lepiej, mam nadzieję, że tak zostanie...

Do góry