reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
Super! Znów Szymuś zaskoczył, chyba nawet mamusię, że tak szybko do domku się wybrał :-)
Spokojnie się "zadomawiajcie", a dla Szymusia dużo zdrówka!

Właśnie Majka22. Szymon ma to do siebie, że ekspresowo łapię kazda infekcję:-(, ale również ekspresowo z niej wychodzi :-).

I tak jak to chyba się utarło, że co pobyt w szpitalu, to Szymek poznaje nowe umiejetności. Tak było i teraz. Kiedy go wzięłam na ręcę w pionie i dotknęłam (nie postawiłam go na nóżkach!!) jego stopami łóżka, ten zaczął sie odbijać, tzn. sprężynować :-):tak:. Wiadomo, były to odbicia nie dokońca prawidłowe, bo czesto chciał to robić na wyprostowanych nóżkach. Co o tym myślicie? Załapie, ze za każdym razem trzeba zginać kolanka??
Franiowamamo, kiedyś coś pisałaś nt, odpychania się z duzego palucha, gdy maluch leży na brzuszku. Szymek tak właśnie zaczął robić, wygląda to jak pełzanie i nie podciąga rączek po każdym odepchnięciu. Więc wygląda tak, jakby buzią ciorał o podłogę.

Wiola dokładnie tak samo Jeremek próbuje pełzac ... nie wie co ma zrobic z raczkami i szoruje nosem po podłodze.... Nie wiedziałam ze sprezynowanie jest waznym etapem.... Jeremek od jakis kilku dni tak robi i z taka zaczekłoscia ze az mnie rece bola a ile frajdy mu to daje :) Na poczatku tez czesto chciał skakac na prostych nóżkach ale załapał po jakimś czasie....
Wiolu tak to z naszymi wczesniakami....
Szybko sie łobuz mały pozbierał... silny chłop..... jak mawiają duch ochoczy ale ciało mdłe..... przyjdzie i taki czas ze ciało bedzie nadązac za potrzeba i pragnieniem poznawania swiata !!!

Tak właśnie patrze ze Jeremek z Szymkiem to prawie ten sam wiek ... Jeremek korygowaney wiek to 5mieisiecy i dwa tygodnie :)

Ostatnia edycja:
Tak Asiu, w korygowanym różnią się o dwa tyg, bo Szymek ma 6 m-cy. Właśnie przypomniałam, ze ty Asiu pisałaś, ze Jeremek też z tego dużego palucha się odpycha. To chyba dobrze??
A sprężynowanie dla Szymka, to tez ogromna radość. Aż się skręcić chce!! A co za tym idzie, chłopok "poczuł wiatr we włosach" i już nie chce leżeć tak spokojnie jak to było, do tej pory:no:. Tylko siedzieć, albo właśnie skakać.

Wiolu Agnieszka Franiowa pisała ze to bardzo wazne i ze to suuuper jak odpychaja sie z duzego palca...
Szymek teraz da ci do wiwatu :))))... Jak jeremek nie polezy spokojnie tylko by skakał i bawił sie z nami na macie ...

Wiolu teraz przypomniałaś mi okropny okres sprężynowania u Szymona
To była jakaś masakra, nie wytrzymałam i kupiłam jumper, serio nie dało się

Ale u wcześniaka to inna inkszość, nic tylko się cieszyć

reklama
Do góry