Tygrysek ja miałam TSH 7,06 i zaczynałam od dawki 12,5; Podniosła mi endo Euthyrox na N25 Później miałam TSH 3,36 i teraz na dawce 37,5 mam wynik 1,25. I na tym na razie pozostaję.
Kochana po jakim czasie spadnie to indywidualna sprawa każdej z nas

każdy organizm jest inny no i w różnym stopniu zaawansowania wykryłyśmy nasze problemy z tarczycą. Ja też mam Hashimoto

. sama widzisz np mi spadło momentalnie na niskiej dawce. A Anulce nie drgnęło na 25-tce - a na 50-tce już ruszyło

. Tak więc nie zamartwiaj się i bierz tabletki i najważniejsze żebyś o nich nie zapominała (tak jak moja kumpela :/) no i pamiętaj nie popijaj raczej wodą mineralną(chyba, że już musisz raz na czas) - bo ona zawiera wapń z którym Euthyrox się źle przyswaja więc tak samo od wzięcia tabletki nie powinno się przez co najmniej godzinę, a najlepiej 4 nie jeść nic co zawiera dużo wapnia - produkty mleczne, woda mineralna etc. No i oczywiście na czczo tabletka pół godziny przed śniadaniem (ale to na pewno Ci Twoja endo powiedziała).
Hihi Anulka masz rację my to byśmy już mogły sobie specjalizację zrobić powolutku. A przynajmniej z niedoczynności hehe