reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

Strasznie smutne te opowieści. Ja też się naczytałam o tym uduszeniu dzieci przez pępowinę, masakra. Dlatego po prostu dopóki nie urodzę nie chwalę się zbytnio, nie zapeszam, bo wszystko się może zdarzyć. Ale musimy być dobrej myśli i już:) Co do łożyska ja właśnie dlatego pojechałam do szpitala po tym upadku bo stwierdziłam, że lepiej dmuchać na zimne. Troszkę mnie zmartwiło, że przy wyjściu nie zrobili mi jeszcze usg, ale widziałam, że przy przyjęciu lekarz dokładnie oglądał, czy gdzieś nie doszło do ablacji. Za tydzień w czwartek jestem u Koteckiego i wiem, że on na pewno mnie nie zbyje i też wszystko sprawdzi. Zresztą on na najgłupsze moje pytanie zawsze mi powtarza, lepiej wszystko trzy razy sprawdzić i zadawać najgłupsze pytania niż później żałować:):-) Różne są o nim opinie, jak o lekarzach ale jak dla mnie to jest lekarz z powołania i zresztą jedyny zajął się wtedy moją chorobą. Nie interesowało go to jakie mam wykształcenie i zawód i bardzo dobrze, bo nie sugerował się tym co ja mówiłam tak jak Kosa i inni, tylko sam zbadał i stwierdził ku mojej radości, że się mylę i nie jestem chora na to na co myślałam. Dzięki niemu starałam się o drugie dziecko bo tak to już traciłam nadzieję.
A co do odklejonego łożyska, moja koleżanka miała podobną sytuację, tylko chodziła do kogoś innego na starym, w ostatniej chwili wyczaił lekarz, że coś jest nie tak i uratowali małą choć miała zaledwie 700g.

reklama
Prawda jest taka że są lekarze z powołania i ze spadku tzn rodzice byli to on też musi Niestety to przykre ale tak jest Moja mama która pracuje w służbie zdrowie a raczej pracowała opowiadała jak to pewna pani doktor jeździ do krakowa co semestr z walizką pieniędzy żeby córka zaliczyła Szczerze mówiąc nie wierzyłąm w to co mówi dopóki nie byłąm kiedyś świadkiem rozmowy dwóch studentek medycyny na UJ Jedna pytała drugiej czemu ta się nie przygotowuje do sesji a ta na to "Tata wszystko załatwi" Szok !!!
I tacy lekarze mają nas leczyć...
Co do Koteckiego to powiem tak Miałam z nim styczność jak leżałam na patologii ten AŻ jeden :D dzień przed cc i wieczorem jak mi robili ktg to coś tam było nie tak i on się tym bardzo zainteresował, przychodził sprawdzać jak się czuje a nawet mnie nie znał więc to świadczy o tym jakim jest lekarzem Przecież mógł spać całą noc w dyżurce a mimo to zajmował się pacjętami

Hej :-)

Widze że dr Kotecki wychodzi u nas na prowadzenie :-);-).
Muszę przyznac że ja też miałam z nim do czynienia,zresztą juz to kiedyś pisałam :-),co prawda tylko raz ale...zgadzam się z Wami że to dobry lekarz ,poszłam do Niego w sumie tylko usg bo jak sie dowiedziałam o ciązy to inny lekarz stwierdził jak to powiedział że mam za mało rozpulchnoiną maciecę jak na ten wiek ciązy więc się pewnie ta ciąza nie rozwija :-(,totalnie mnie wystraszył bo stwierdził to tylko na podstawie badania bez usg ,bo go nie miał w gabinecie choć byłam u niego prywatnie .Więc poszłam sprawdzić na usg i akurat była możliwość na Nowym Świecie wTriadzie ,wiem że przyjechał ze szpitala od razu .Był naprawde bardzo symatyczny :-)najpierw mnie zbadał i od razu stwierdził że to na pewno ciąża bo mam macicę powiększona i rozpulchnioną ,i od razu zrobił usg .Na usg wyszło że to 6 tydzień i juz było widać serduszko :-).Powiedział że wszystko jest w porządku i nie mam się czym martwić,miałam też lekkie plamienie brązowawe lecz tez powiedział że to nic groznego i dał mi jakieś tam czopki.

Generalnie bardzo miły lekarz i robi to naprawdę profesjonalnie ,i mimo że zapłaciłam ponad 120zł to sie opłacało .:-):-):-)I byłam bardzo zadowolna z niego i chyba nawet przystojny jest nie ;-):zawstydzona/y::-).

Znam tez dwie dziewczyny ktore do Niego chadzą i są bardzo zadowolone :-):-).

Cześć,

Mam prośbę, podpowiedzcie proszę. Znacie gdzieś jakieś fajne sklepy z tkaninami? A najlepiej z końcówkami tkanin niedrogimi? I jeszcze powiedzcie gdzie jest jakaś pasmanteria, ale naprawdę tania, potrzebuję parę rzeczy kupić

węgielek koło burku jest taki sklep z materiałami i dodatkami hm... Jak Ci to wytłumaczyć... Jak jest przystanek to schodzisz w kierunku wątoku mijasz sklep z dziecęcymi fotografa z materiałami ze 2 ciucholandy i jest wjazd na podwórko na przeciw apteki Tam jest chyba tzn wisi tablica ciuchy robocze i sklep z materiałami Wchodzisz w tą brame i idziesz do końca Jest tam naprawde duży wybór i małe ceny

Jak cudnie :-):-):-):-):-) Kasiu ogromne gratulacje :-)imię śliczne i róże wszystkie, które zakupiłaś jednak się nie zmarnują. Wychodźcie zdrowo i szybko do domu:-)

Tonka dzięki wielkie, wiem o które miejsce chodzi, zajrzę sobie tam

reklama
Do góry