reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

reklama
u nas ani ja ani Amelka nie idzie na augmentin i wogóle strasznie mnie po nim brzuch boli Amelke też, po zinnacie Amelka wymiotowała
w listopadzie miałyśmy obydwie (bo my zawsze razem chorujemy) rulid w tabletkach (bardzo malutkie) i super na to poszłysmy no i z Amelką nie miałam kłopotu bo ona nie chce tych zawiesin pić

Agatka ja też Dominikę jak miała 4 latka nauczylam na wit.c polykać i mam spokoj..bo tak mi wszystko wymiotowałą...zawsze prosze dla niej w tabletkach...jak byla mniejsza lekarka pytala czy polknie ja mowilam ze tak i ok.

a co do augmemntinu/amoksiklavu my mamy to samo...ja go miałam na sprawy kobiece dawno temu i tez wymiotowalam niestety...
a Wojtus na przykład zażyl i ok.było

Crunch - to było cos takiego najpiewrw miała jakąś infekcję wirusową po tygodniu dostała antybiotyk augmentin - skończyła i na drugi dzień znowy gorączka była i chcieli mi przedłuzyc augmentin - wkurzyłam się poszłam do Roja i dał nam Klacid - po tym wszystko przeszło gorączka (a była bardzo wysoka) i kaszel

ja wlasnie aqugentin w szpitalu na nerki dla Dominiki dostalam....w domu jej dalam jedna a ona wymiotuje, wymiotuje temp.39 kurcze mysle co jest...patrze na sklad a tam moksycyklina...i wszystko jasne bylo...a lek.mnie nie zapytała czy dziecko uczulone na cos:baffled:

kurde ciekawe co u nas przepisze :-( oby szybko pomogło bo nie mogę patrzeć jak się bidulek męczy :-(

Crunch może przedzwoń do przychodni i zapytaj czy już kontrolować czy jeszcze zaczekać, a Agasiowa jeździ do każdego, u nas ma być po 14

dzięki dziewczyny
ja zaczekam jeszcze do jutra
zobaczę co będzie popołudniu i wieczorem
jedyny plus, ze mieli stan podgorączkowy i teraz nie mają
więc może jednak działają te antybiotyki dobrze
anneczka najwyżej zadzwonię do Agasiowej - skoro do wszystkich jeździ
bo teraz jak postawiłam bańki to chyba nie bardzo mogą wychodzić...

reklama
Do góry