reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

reklama
:-D:-D mój tez nie zje jak nie jest głodny, a kaszki Twoj je z butli czy łyżka?
ja mojemu kupiłam raz kapek i jak dałam to od razu w ziemie poszedł kilka razy wiec odpuściłam:tak: nie mam nerwów:-D stwierdzilam że trzeba czekac do lata:-D
jak karmiłam (.)(.) to jadł łyżką a teraz się rozleniwiłam i z butli leci :tak::-D;-) góra 180 mleka z kaszką więcej nie zje ale noce całe mi już przesypia tfutfutfu

Ania no na pewno szarpią po kieszeni takie wyjścia co chwilę ;-) a to już szkoła od września :szok: tak?

tak średnio - w tym roku ustaliliśmy, że składkę na Radę Rodziców, z której finansowana jest większość wyjść, wyjazdów (czasem jeszcze grupa sama sobie organizuje) płacimy nie w ratach miesięcznych tylko w trzech. (łatwiej zebrać i nie ma problemu z wydawaniem bo to było 3x50zł)
Większe spustoszenie w kieszeni było w październiku i lutym gdzie oprócz opłaty za przedszkole płaciło się jeszcze zajęcia dodatkowe.

A od września szkoła, nie da się ukryć.

u mnie niejedzenie w nocy się własnie poknocilo niedawno przez to nieszczesne ząbkowanie, kokoszenie i upały ale odpukac tez ostatnio juz sie budzi dopiero nad ranem4/5, zjada i spi znowu do 7/8:tak:
miło wspominam jednak czasy jak zjadał o 19 i spał do 8 rano bez pobudki:-D
:-D:-D:-D te czasy jeszcze powrócą :-D u mnie właśnie nastały i normalnie szok jaka wyspana jestem ;-)

Ania to trochę ja pamiętam z przedszkola tylko 50zł na Radę dawałam ;-) no ale atrakcji tyle nie miałam :sorry2:

Tu jest mniej więcej wszystko co było organizowane: (kilka pozycji było osobno płaconych)

Przedszkole 140

Starsze dzieci lokalnie korzystają z komunikacji miejskiej (np jak jadą do filharmonii - przystanek jest 5 minut od przedszkola) Młodsze muszą jeździć autokarem.
A autokar to ok.150-200zł. Z tego funduszu były też odłożone pieniądze na "dmuchańce" na pikniku. (i Mikołajowe prezenty też)
Generalnie prawie nikt nie protestuje, bo widać że te pieniądze nie marnują się.
Szwagierka korzysta z innego przedszkola - za radę płacą mniej, ale mniej też jest wyjść, ewentualnie są dodatkowe składki.

reklama
Do góry