reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

Arwen gratulacje!!! a termin to gin i tak wg terminu ostatniej miesiączki liczy, wiec sama możesz sobie dokładnie wyliczyć: od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odjąć 3 miesiące i dodać tydzień i będzie git;)

Aniu tak jest, że jak chodzisz na kasę chorych to dostajesz skierowanie na usg na mościckiego i robi je jackowski albo asztab

Arwen, zgadzam się z Tonką, nie polecam Asztaba, strasznie niesympatyczny

chociaż jak dla mnie to usg, które oni obaj mi robili, były strasznie słabe w porównaniu z tymi, co miałam w tamtych ciążach. nic się nie dowiedziałam, dziecka nie widziałam, płeć poznałam dopiero po 30. tygodniu, o sercu, mózgu, kończynach nic się nie dowiedziałam, więc straszna kicha, a jackowski po 30 tygodniu nie umiał określić wielkości dziecka! jak go zapytałam ile mała waży, to powiedział, ze chyba w normie!

reklama
Tonka jesli chodzi Ci o koteckiego to na Curie przyjmuje przynajmniej tak pisze na stronie szpiatal szczeklika.

niestety nie ma zaduzo lekarzy ktorzy by przyjmowali na nfz i pracowali na nowym szpiatlu. Nie ma kogo wybrac kto bylby normalny, każy lekarz ma cos co jednej osobie nie przypasuje a drugiej owszem. A co do Asztabskiego mam cicha nadzieje ze do mnie bedzie "Normalny" Zwłaszcza ze mieszkamy od lat na jednej ulicy i znamy sie z osiedla. Przyjmniej Chrobka byl taki w stosunku do mnie ale ja sie z jego córka bawiałam

Witajcie :-) Jeszcze mnie tu nie było, więc może coś o sobie napiszę ;
mam 28 lat i jak widać na suwaczku jestem w 21 i 5 dniu ciązy :-)

Ja Wam polecam doktor Anne Smide, jest na starym szpital a na nfz przyjmuje na ul. Sowińskiego w poradni K. Jest bardzo dobrą i sympatyczną lekarką. Tam w gabinecie mają aparat do USG a Smida zawsze pokazuje maleństwo i mówi że to np. rączka czy nóżka itp.

:D To idę do Smidy Słyszałam o niej dużo dobrego tylko nie wiedziałam gdzie przyjmuje
No ja mam porównanie jak wygląda USG na nfz i prywatnie Mało tego prywatnie w Krakowie a w Tarnowie też się różni Nie wiem o co chodzi ale jak byłąm na USG w Kraku to zupełnie inny świat Bardzo zadowolona byłam Mimo że płaciłam 50 zł więcej niż w Tarnowie to USG trwało nie 5 minut tylko prawie 30 minut w sensie że nie cały czas mi jeździł po brzuszku tylko zatrzymywał obraz pokazywał tłumaczył a w Tarnowie rach ciach byle kase wziąć... Przykre
Arwen ja zawsze mam opóźniony zapłon GRATULUJE
JH Witaj i gratuluję maluszka Zaglądaj jak najczęściej bo jak widać u nas nuda :D

JH witaj
tonka w centermedzie na słonecznej przyjmuje lekarka która robiła mi 4d i świetnie wszystko opisuje i pokazuje , tłumaczy , nie wiem czy przyjmuje normalnie pacjentki ale chętnie bym do niej chodziła jakbym mieszkała w Tarnowie :tak:

JH cześć i gratuluję:)

Ola a jak ta Smidowa wygląda??

Basia wiem, że Jackowski i Asztabski robią usg na NFZ bo z wikim mi robili chyba Asztabski mi tylko robił i pamiętam, że też płeć poznałam dopiero w 31 tc jak do szpitala trafiłam ze skurczami bo tak to [ponoć nie było widać a Asztabski ani raz nie pokazał mi Wiktorka byłam na niego wściekła. On chyba uznaje, że jak kobieta nie płaci to nie musi widzieć, np jak chciałam zobaczyć i go o to poprosiłąm to mi powiedział, że wystarczy, ze mąż widzi bo byłam z A.

Kotecki teraz robił mi usg długio i wszystko tłumaczył więc w sumie zadowolona byłam.

Anrysa, Smidowa jest dosc wysoka, szczupła blondynka tak z wyglądu taka spoko ale jaka naprawde jest to nie wiem ja ja znam tyle co ze szpitala ale wydawała sie ok

reklama
Do góry