PasiastyOgon
Moderator
Tak, skok temperatury może być zarówno do 3 dni przed, jak i 3 dni po owulacjiU mnie jakby po owulacji dopiero byl skok. Czy to jest prawidłowe?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak, skok temperatury może być zarówno do 3 dni przed, jak i 3 dni po owulacjiU mnie jakby po owulacji dopiero byl skok. Czy to jest prawidłowe?
Super, dziękuję za odpowiedź. Już się bałam,że coś z owulacją u mnie nie tak.Tak, skok temperatury może być zarówno do 3 dni przed, jak i 3 dni po owulacjiI to jest w normie. Wszystko zależy jak u danej kobiety reaguje ośrodek termoregulacji na skok progesteronu
progesteron może zacząć minimalnie rosnąć już przed owulacją i wtedy jeśli kobieta ma wrażliwy organizm to już zareaguje wzrostem temperatury. Albo progesteron wyraźnie skoczy dopiero po owulacji i w organizmie dopiero wtedy podniesie się temperatura
stąd taki duży przedział
Ja bym mierzyła o tej samej, czyli o 7Super, dziękuję za odpowiedź. Już się bałam,że coś z owulacją u mnie nie tak.
A mam pytanie jeszcze jedno odnośnie mierzenia temperatury może też się orientujesz, jak mierze codziennie załóżmy o 7 bo tak wstaje do pracy a np w nocy przebudzę się o 4 albo 5,ale znowu po tym zasnę i obudzę się o tej 7 to o której wtedy mierzyc? Tak jak codziennie o 7 rano czy jak sie przebudzę o 5?
Dzięki. Gdzieś dzwoniło w pamięci ale zapomnialam gdzieWzrost o 0,2 potwierdzą owulację
Czasem można zaobserwować tzw. Podwójny skok i trójfazowy wykres w ciąży, czyli że temperatura jakby skacze drugi raz i wykres wygląda jakby miał 3 fazy. Chociaż i mnie zdarzało się to i bez ciąży, może to ma jakiś związek z dużym wzrostem progesteronu w 2 fazie cyklu![]()