reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy

reklama
Czyli jak teraz mam założyć że te 3 dniowe plamienie było miesiączką mam to zaznaczone w kalendarzyku i teraz aplikacja mi świruje bo zazwyczaj okres tyle nie trwa wszystkie dni płodne się poprzestawiały
tylko ty możesz założyć czy to był okres czy nie.

Przy nieregularnych cyklach, dla mnie kalendarzyk aplikacja nienjest miarodajna jeśli chodzi o owulacje. Może spróbuj testów owulacyjnych? Przy nieregularnych cyklach to dobry krok.

Ogolnie miałabym wielką prośbę z kimś z was mieć kontakt na mess watshap gdziekolwiek żeby pomóc mi z tym wszystkim jestem kiepska w wyliczniu dni płodnych w całej tej owulacji pierwsza moja ciąża nie była planowana , przy drugiej poroniłam w 5 tygodniu mój synek ma za parę dni 2 lata i od pół roku staramy się o drugie dziecko potrzebuje od kogoś pomocy

Ogolnie miałabym wielką prośbę z kimś z was mieć kontakt na mess watshap gdziekolwiek żeby pomóc mi z tym wszystkim jestem kiepska w wyliczniu dni płodnych w całej tej owulacji pierwsza moja ciąża nie była planowana , przy drugiej poroniłam w 5 tygodniu mój synek ma za parę dni 2 lata i od pół roku staramy się o drugie dziecko potrzebuje od kogoś pomocy
jest wątek kreseczkowy, tam dziewczyny pomagają sobie może dołącz. Poczytaj, pytaj i na pewno zdobędziesz wiedzę :)

Chyba najlepszym wyściem dla Ciebie będzie po prostu lekarz. Badania w kierunku tych niereguralnych miesiączek. Monitoring cyklu. Bo może okazać się tak, że owulacji w ogóle nie masz. Testów bym już nie robiła, bo w ciąży nie jesteś. Owulacji tak naprawdę bez monitoringu nie potwierdzisz czy jest czy nie. A aplikacje bym sobie odpuściła i tylko zapisywała tam okres i nic więcej. 6 cykli to naprawdę malutko. Idź do lekarza. I dawaj znać!

Mam ostanie pytanie do was czy jest taka możliwość że robię testy za wcześnie ? Nie nie chcę myśleć że jednak jestem w ciąży ale pytam czy tak może być przypominając że stosunek był dwa tygodnie temu

Mam ostanie pytanie do was czy jest taka możliwość że robię testy za wcześnie ? Nie nie chcę myśleć że jednak jestem w ciąży ale pytam czy tak może być przypominając że stosunek był dwa tygodnie temu
wszystko zależy od: czy i kiedy była owulacja. Do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dni po owulacji plus 48h na wytworzenie hormonu bhcg. Plemniki mogą żyć max 7dni (ale to już komandosy😅). Tak naprawdę test 14 dni po owulacji jest wiarygodny o ile wiemy kiedy była :)

reklama
Do góry