reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test ciążowy

Lola666

Zaciekawiona BB
Hej nie dostałam okresu w sobotę 19.11 i robiłam test i wyszedł taki zdj pierwsze .Dziś z ciekawości zrobiłam jeszcze raz i wyszedł taki zdj drugie co myślicie.Bete będę robić pod koniec tygodnia

Załączniki

• IMG20221121083405.jpg
    IMG20221121083405.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 603
  • IMG20221121083709.jpg
    IMG20221121083709.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 277
reklama
Zdecydowanie widać na jednym i drugim dwie kreski, także pozytywne ( zakładam, że zdjecie robione do 5 minut po zrobieniu testu).
Na betę możesz isć nawet dzisiaj ;) nie trzeba czekać.
Pamietaj, aby zbadać przyrost w ciągu 48h, bo sama wartość bety nic nie znaczy.
I przy okazji zbadaj progesteron :)

Ja bym wcale nie szła na betę, bo potwierdzenie ciąży masz na testach 🤷‍♀️
Moim zdaniem szkoda pieniędzy, po prostu umów się na wizytę u lekarza za jakieś 2-3 tygodnie
Wcale nie szkoda pieniędzy. Dzięki badaniu pierwszym i po 48h możemy zobaczyć czy wszystko rozwija się dobrze. W ciągu 48h musi być przyrost o conajmniej 66%. Oczywiście w międzyczasie umówić się do lekarza za około 2-3 tygodnie :)

Testy pozytywne. Gratuluję 😚

Ja bym poszła na betę i progesteronu i sprawdziła przyrost po 48h .

Mój pozytywny test ciążowy dziś ma już 9 tygodnie 😚

Wcale nie szkoda pieniędzy. Dzięki badaniu pierwszym i po 48h możemy zobaczyć czy wszystko rozwija się dobrze. W ciągu 48h musi być przyrost o conajmniej 66%. Oczywiście w międzyczasie umówić się do lekarza za około 2-3 tygodnie :)
Ale to,że przyrost bedzie w normie nie gwarantuje zdrowej ciąży. Dla mnie robienie bety to tylko strata pieniędzy. Testy pozytywne więc pozostaje umówić się do lekarza.

reklama
Do góry