reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test ciążowy

reklama
No ale nie w 4 tygodniu gdzie dopiero test wyszedł pozytywny. Ja nie każe czekać do 8 tc. Proszę czytać ze zrozumieniem.
Ja zbadałam 6 krotnie przyrost, trochę niepokoił mnie brak dolegliwości, które mialam w poprzednich ciazach, potem mimo prawidlowych przyrostów, niski wynik w stosunku do kolezanek w dn okresu, następnie brak sladow ciąży w macicy 5 tydz + kilka dni, gdzie lekarz twierdził ze jest szansa jeszcze bo owu mogla się przesunąć... i te przyrosty + prog byly juz za małe. W szpitalu okazało się, ze na zachowanie jajowodu i jajnika jest juz za późno, bo tam bije serce. Oczywiście ja tez uważam, ze dopoki lekarze nie znajdą czegos poza macicą to tez czekają na rozwoj sytuacji i codziennie takiej pacjentce badają betę Mimo wszystko , mimo stresu, a przede wszystkim po tym, co ja przezyłam, na pewno te badania po pozytywnym teście wykonam, bo są to grosze w stosunku do tego, na co i ile pieniążków wydajemy na codzień. Ale kazda decyduje za siebie.

Ale co nie ? Nie zleci bety czy nie o to toczy się dyskusja

W zasadzie wszystko nie.
Jeśli z ciąża wszystko będzie t dobrze to można i przez całą ciążę nie stawić się do lekarza i urodzić w polu a pępowinę przegryźc i jak ma być dobrze to będzie. Ale beta ratuje życie tym, u których nie będzie dobrze. A dla nich często na pierwszej wizycie u lekarza jest już za późno. Dlatego nieodpowiedzialnym jest podważanie najskuteczniejszego i najłatwiejszego narzędzia diagnostycznego, a argumentowanie tego MARNOWANIEM kasy jest po prostu stajnie głupie. Tak jakby ciąża i macierzyństwo nie było jednym z największych wydatków w życiu 😂

W zasadzie wszystko nie.
Jeśli z ciąża wszystko będzie t dobrze to można i przez całą ciążę nie stawić się do lekarza i urodzić w polu a pępowinę przegryźc i jak ma być dobrze to będzie. Ale beta ratuje życie tym, u których nie będzie dobrze. A dla nich często na pierwszej wizycie u lekarza jest już za późno. Dlatego nieodpowiedzialnym jest podważanie najskuteczniejszego i najłatwiejszego narzędzia diagnostycznego, a argumentowanie tego MARNOWANIEM kasy jest po prostu stajnie głupie. Tak jakby ciąża i macierzyństwo nie było jednym z największych wydatków w życiu 😂
A to jest bardzo trafnie i precyzyjnie napisane.

Dziewczyny, na serio siedemdziesiąt złotych (razy dwa) to nie jest wydatek życia… a może dać sygnał co należy zrobić dalej, żeby sobie nie zaszkodzić.

reklama
W zasadzie wszystko nie.

Pięknie , dobitnie i mądrze napisane 🔥

Amen 🔥

Do góry