reklama

Test PAPPA

Nadzieja02

Początkująca w BB
Kochane kobietki, mam pytanie, mój lekarz jest nieosiągalny póki co.

Robiłam test PAPPA w Diagnostyka. W poprzedniej ciazy jak go robiłam to miałam dwa wyniki: test białka pappa i wolna jednostka beta HCG. Tutaj Pani chyba przy rejrstracji coś pomyliła bo mam sam wynik pappa. Czy on będzie wystraczalny? Czy mogę zrobić jutro czyli będzie to w innym terminie samą betę HCG?
Na stronie diagnostyka widzę, że rzeczywiście są to dwie oddzielne pozycje i powinnam zapłacić coś koło 300 zł, a płaciłam 180 zł... z drugiej strony nie mam pewności, że wynik będzie dostępny do środy rano wtedy mam wizytę.
Czy ktoś z Was się orientuje Czy te dwa badania mogą być wykonane w innym terminie ? Martwię się tym bardziej, że to białko PAPPA wyszło mi baaaardzo niskie :-(

reklama
A to ginekolog Ci kazał zrobić test pappa? Czy robiłaś go na własną rękę? Bo się to robi razem z usg i lekarz wklepuje do swojego programu.
Test pappa - białko to ginekolog wpisze do swojego programu i to wyliczy ryzyko itp.

Wydaje mi się, ze pełne badanie Pappy to beta HCG i białko pappa. Ja robiłam również w diagnostyce i przyszły mi dwa wyniki.
Jeśli chodzi o wynik to nie masz co się nim na razie przejmować bo to i tak lekarz przelicza na jednostki MoM.

Tak wiem, że przelicza. Lekarz mi powiedział, że mogę taki test wykonać i on go dołączy do usg I trymestru, tak samo miałam w pierwszej ciazy. Tylko zastanawiam się czy sam wynik białka pappa coś da bez tego hcg...Czy jest sens żebyś jutro poszła zrobić sami hcg, a i tak nie mam pewności, że będę miała wynik bo termin realizacji do 5 dni...

Tak wiem, że przelicza. Lekarz mi powiedział, że mogę taki test wykonać i on go dołączy do usg I trymestru, tak samo miałam w pierwszej ciazy. Tylko zastanawiam się czy sam wynik białka pappa coś da bez tego hcg...Czy jest sens żebyś jutro poszła zrobić sami hcg, a i tak nie mam pewności, że będę miała wynik bo termin realizacji do 5 dni...
A nie możesz skontaktować się z lekarzem i go zapytać?

Jest na urlopie. Mówił mi na ostatniej wizycie, ma pocztę włączoną. Napisałam sms, może odpisze jak dostanie. Ale chciałam się was poradzić bo może ktoś miał taką sytuację

Kochane kobietki, mam pytanie, mój lekarz jest nieosiągalny póki co.

Robiłam test PAPPA w Diagnostyka. W poprzedniej ciazy jak go robiłam to miałam dwa wyniki: test białka pappa i wolna jednostka beta HCG. Tutaj Pani chyba przy rejrstracji coś pomyliła bo mam sam wynik pappa. Czy on będzie wystraczalny? Czy mogę zrobić jutro czyli będzie to w innym terminie samą betę HCG?
Na stronie diagnostyka widzę, że rzeczywiście są to dwie oddzielne pozycje i powinnam zapłacić coś koło 300 zł, a płaciłam 180 zł... z drugiej strony nie mam pewności, że wynik będzie dostępny do środy rano wtedy mam wizytę.
Czy ktoś z Was się orientuje Czy te dwa badania mogą być wykonane w innym terminie ? Martwię się tym bardziej, że to białko PAPPA wyszło mi baaaardzo niskie :-(
Wydaje mi się ze najrozsądniej byłoby zrobić jutro zarówno białko pappa jak i wolną betę hcg. Najwyżej wyniki doślesz lekarzowi SMSem a on odeślę Ci skorygowane ryzyka

reklama
Białko pappa i wolna beta hcg musi być w komplecie żeby wyliczyć ryzyka.
Nie wiem co w sytuacji jeśli są wykonane innego dnia.
No i pamiętaj, że to nie jest zwykła beta

Wydaje mi się ze najrozsądniej byłoby zrobić jutro zarówno białko pappa jak i wolną betę hcg. Najwyżej wyniki doślesz lekarzowi SMSem a on odeślę Ci skorygowane ryzyka
Dzięki dziewczyny, tak też zrobię, zakupiłam pakiet już przez stronę i jutro podjadę. Może akurat się uda zrealizować wyniki w terminie albo przełożyć wizytę o jeden dzień chociaż :-) cała niedziela w nerwach a to dziecku nie służy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry